Unod a krumplipürét? Egyszerű hozzávalóval dobhatod fel az ízét

Forrás: Getty Images/iStockphoto/Denio Rigacci -
krumplipüré ízvilág mustár
A krumplipüré nem hiányozhat a családok asztaláról vasárnap, de ha már unod a jól megszokott ízt, egyetlen hozzávalóval pikánsabbá teheted. 

A krumplipüré rendkívül sokoldalú. Nagyszerűen ízesíthető mindenféle fűszerrel, de a semlegesebb ízek kedvelői maradhatnak az egyszerű só és bors hozzáadásánál. Krémesíthetjük vajjal, tejjel, de akár tejföllel is, adhatunk hozzá hagymát, fokhagymát, de akár egy olyan hozzávalóval is újíthatunk kicsit a jól megszokott ízvilágon, amire eddig talán nem is gondoltunk: a mustárral.

Egyszerű hozzávalóval dobhatjuk fel a krumplipürét Forrás: Getty Images/iStockphoto/Denio Rigacci

Milyen mustárt használjunk?

Ez teljes egészében csak rajtunk múlik - vagy azon, milyen van otthon. Attól függ, melyik fajtát szeretjük a legjobban és attól, akarunk-e valamilyen textúrát hozzáadáni a homogén püréhez, utóbbi esetben választhatunk akár magos mustárt is.

Mivel sokféle mustár található a boltok polcain, bátran kísérletezhetünk. Ám mivel a mustárnak meglehetősen erős íze van, ügyeljen arra, hogy ne használjon túl sokat egyszerre - írja a Mindmegette.

Ez is édekelhet:

A krumplipüré a köretek királya: íme, a változat, amit vegánok is fogyaszthatnak

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.