Vasúti sínekre zuhant egy turistabusz: 21 ember halt meg az este Velencében

Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Italian Firefighters / Vigili De -
Velence sérültek halottak buszbaleset turistabusz
Legalább 21 ember életét vesztette Velence Mestre nevű városrészében kedd este történt súlyos buszbalesetben - közölte a helyi sajtó és az észak-olaszországi város polgármestere.

A halálos áldozatok mellett legalább 12 sérültje van a balesetnek, további mintegy öt embert pedig eltűntként tartanak nyilván. A busz egy felüljáróról 10 métert zuhant az út mellett futó vasúti sínekre. A baleset nem sokkal este nyolc óra előtt történt.

Luigi Brugnaro velencei polgármester szerint egy magánkézben lévő buszról van szó, amely turistákat szállított egy kempingbe a közeli Marghera településen. A mentőegységek közlése szerint a halálos áldozatok között legalább öt ukrán, egy német, egy francia és egy horvát állampolgár van. Két gyermek és a busz 40 éves olasz sofőrje is meghalt. A sérülteket, akik között két osztrák lány is van, Mestre, Padova és Treviso kórházaiba szállították. A beleset körülményeinek kiderítésére vizsgált indult.

Vasúti sínekre zuhant egy turistabusz: 21 ember halt meg az este Velencében Forrás: Anadolu Agency via AFP/2023 Anadolu Agency/Italian Firefighters / Vigili De


A helyszínre több mentőautó érkezett ki. A vasúti forgalmat Mestre és Velence között leállították.
Beszámolók szerint a földgázzal hajtott busz kigyulladt, az oltási munkálatok még zajlanak. Az áldozatok közül egyesek elégtek. A halottak között gyerekek is vannak.

"Szörnyű tragédia sújtotta ma este közösségünket. Haladéktalanul gyásznapot rendeltem el a szerencsétlenséget szenvedett buszban volt sok áldozat emlékére. Apokaliptikus jeleneteket láttunk, erre nincsenek szavak" - hangsúlyozta Luigi Brugnaro velencei polgármester az X közösségi portálon közzétett bejegyzésében.

Giorgia Meloni miniszterelnök és Antonio Tajani kormányfő-helyettes részvétüket nyilvánították az áldozatok hozzátartozóinak. Tajani mikroblogján köszönetet mondott a mentőszolgálatoknak a gyors mentésért, egyben pedig szolidaritását fejezte ki Velencével és a városvezetéssel.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.