Még mindig nem lesz igazi ősz, visszatér a héten a nyárias meleg: 28 fok is lehet

nyárias ősz ködfolt időjárás időjárás előrejelzés
Változóan felhős idő várható a héten, hajnalban pára- és ködfoltok képződhetnek, de szerdától megint visszatér a nyárias meleg - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat országos, középtávú előrejelzéséből.

Hétfőn alapvetően felhős ég várható, inkább csak időszakos szakadozások lehetnek a felhőzetben. Elszórtan - nagyobb eséllyel északon - eshet gyenge eső, záporeső. A déli, délnyugati szél helyenként megélénkül, a Kisalföldön meg is erősödik, és ott estefele északnyugatira fordul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a felhősebb északkeleti régióban 9 és 14, míg másutt általában 15 és 22 fok között valószínű.

Kedden gyengén és erősebben felhős területek, időszakok is lesznek. Elvétve előfordulhat gyenge eső, és hajnalban pára-, ködfoltok képződhetnek. Az északnyugati szél néhol időnként megélénkül. A hőmérséklet hajnalban 2, 14, délután 16, 24 fok között várható, északkeleten lesz hidegebb.

Szerdán
a pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlását követően általában fátyolfelhős, napos időre számíthatunk. Csapadék nem várható, de néhol időnként megélénkülhet a déli szél. A hajnali 2, 13 fokról 17 és 26 fok közé emelkedik a hőmérséklet, szintén északkeleten lesz hidegebb.

Csütörtökön
a hajnali pára-, ködfoltok, illetve rétegfelhőzet feloszlása után jobbára fátyolfelhős, napos idő lesz, csapadék nem várható. Néhol időnként megélénkülhet a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 5 és 14, a csúcsérték 22 és 28 fok között valószínű.

Pénteken
változóan felhős idő várható általában többórás napsütéssel. Inkább csak északkeleten alakulhat ki egy-egy zápor, és többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. A hajnali 8, 15 fokról 22 és 28 fok közé melegszik fel a levegő.

Szombaton
a hajnali pára-, ködfoltok, rétegfelhőzet feloszlása után többnyire gyengén felhős, napos időre van kilátás, csapadék nélkül. Többfelé megélénkül a déli, délnyugati szél. A minimum-hőmérséklet 8, 15, a maximum 22, 28 fok között alakul.

Vasárnap
gyengén és erősebben felhős területek, illetve időszakok is lehetnek. Szórványosan előfordulhat eső, záporeső. Hajnalban ködfoltok képződhetnek. Többnyire mérsékelt lesz a légmozgás. Hajnalban 8, 15, a délutáni órákban 20, 27 fokot mérhetnek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.