Ha tovább folytatódik a felmelegedés, a világ ezen részei lakhatatlanná válnak

Forrás: Shutterstock -
Közel-Keleten hőség felmelegedés régió
A világ népességének több mint fele olyan területen él, amely a tudósok szerint lakhatatlanná válhat a felmelegedés miatt.

Ha az éghajlatváltozás miatt tovább emelkedik a hőmérséklet, több terület is lakhatatlanná válhat a Földön. Az amerikai kontinensen, Ázsiában és a Közel-Keleten élő emberek kénytelenek lehetnek hűvösebb területekre menekülni, Indiában, Pakisztánban, Kína keleti részén és Afrika Szaharától délre fekvő részén pedig hamarosan elviselhetetlen lesz a hőség amerikai kutatók szerint.

Képünk illusztráció Forrás: Shutterstock

„A legsúlyosabb hőség olyan régiókban fog jelentkezni, amelyek nem gazdagok, és amelyekben a következő évtizedekben várhatóan gyors népességnövekedés várható. Ez annak ellenére igaz, hogy ezek a nemzetek sokkal kevesebb üvegházhatású gázt bocsátanak ki, mint a gazdag nemzetek" - mondta Dr. Matthew Huber professzor. „Ennek eredményeként szegények milliárdjai fognak szenvedni, és sokan meghalhatnak. De ettől a hőségtől a gazdag nemzetek is szenvedni fognak" - idézi a professzort a Daily Star.

Ez is érdekelhet:

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.