Már hat áldozatot követelt a rettenetes vihar Skóciában: hatalmas áradások pusztítanak országszerte

halálos áldozat áradás pusztítás Skócia rettenetes vihar
Hatalmas vihar pusztít Skóciában. A Babet - ahogy a tudósok elnevezték - eddig már hat halálos áldozatot követelt, két nő és egy tinédzser is életét vesztette. 

Hatalmas pusztításokat okoz Babet Skóciában, több embernek el kellett hagynia az otthonát, folyók öntenek ki a medrükből, már hat halálos áldozata van a rettenetes viharnak.

A folyamatos eső és viharos szél egyre csak fokozódik és dönti ki a fákat, rombolja le a házakat.

A felmelegedés miatt a globális áradások és aszályok is gyakoribbak lesznek

Egy műholdas megfigyelésen alapuló tanulmány arra figyelmeztetett, hogy az áradások és aszályok intenzívebbek és gyakoribbak lehetnek a jövőben a globális felmelegedés miatt. Erről bővebben itt olvashatsz.

Az egész szigetországban rendkívüli a helyzet, azonban Angus városában különösen. A szakértők nem zárják ki annak a lehetőségét, hogy az egész várost evakuálni kell a tomboló vihar miatt. Már most elkezdték kitelepíteni a családokat az otthonaikból. Mindenkit arra kérnek, hogy ne töltsék a kritikus veszélyű helyeken az éjszakát, és hogy próbálja meg mindenki elhagyni a várost - írja a Bors.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.