Nem fogunk örülni a hétvégi időjárásnak: kiadós eső, borult, szeles idő vár ránk

Fotó: Szabó Gábor - Origo -
eső csapadék hétvége időjárás előrejelzés
Csapadékban nem lesz hiány a hétvégén: pénteken egész nap borult lesz az ég, kiadós esőre és szélre is kell számítanunk. Legkorábban késő éjszaka fog nyugat felől kicsit csökkenni a felhőzet, és még az északnyugatira forduló szél is megerősödik. 15 fok köré fog hűlni a levegő, és napközben sem megy sokkal feljebb.

Péntek

Erősen felhős, vagy borult lesz az ég, és országszerte várható kiadós eső, zápor. Délután zivatarok is lehetnek. Némi napsütés délen, majd délutántól északnyugat felől várható. Az északnyugatira forduló szél többfelé megerősödik. 14 és 20 fok között alakul a hőmérséklet.

ősz, eső, esernyő, időjárás, hideg, város, járókelők, kabát, Széll Kálmán tér Fotó: Szabó Gábor - Origo

Szombat

Változóan felhős időre számíthatunk, délelőtt több napsütéssel. Elszórtan alakul ki nyugat felől újabb eső, zápor. 17 fok körüli értékeket mérhetünk.

Vasárnap

Északon, északkeleten tartósabban rétegfelhős, párás időre van kilátás; míg máshol fátyolfelhők szűrte napsütés is valószínű. A déli szél megerősödik. Északkeleten 13, máshol 20 fok körül várható a csúcsérték - írja a Köpönyeg.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.