Szörnyű balesetet rögzítettek: betört a népszerű üveghíd padlója, egy ember meghalt

halál turista biztonság üveghíd
Több ember is veszélybe került, egy turista pedig meghalt, miután egy erdő felett húzódó, híres üveghíd padlója összetört. Az eset előtt már többen megkérdőjelezték a híd biztonságosságát a közösségi média felületeken.

Mintegy 11 turista kelt át az indonéziai Geong hídon szerdán (október 25-én) délelőtt 10 óra körül, amikor az eset történt. A átlátszó padlójú ösvény tíz méter magasan van, hatalmas arany kezek támasztják meg, és nagyon népszerű a kirándulók körében. Mikor pár turista éppen a magaslati ösvényen sétált, az üveglapok betörtek a lábuk alatt, négy ember pedig a földre zuhant, a Limpakuwus fenyőerdőbe. Egyikük sajnos nem élte túl a balesetet, egy másik könnyebb sérüléseket szenvedett, ketten pedig sikerült megkapaszkodnia a híd vázába. Elborzadt bámészkodók rögzítették a történteket, egyet a TikTokra is feltöltöttek – derül ki a DailyStar cikkéből.

@mustsharenews Following the accident, the Banyumas Regency government announced a temporary shutdown of places with glass bridges until they receive functional certificates. #indonesia#mustsharenews#tiktoksingapore#singaporetiktok#tiktoksg#sgfyp#indonesiatiktok♬ original sound - MustShareNews

A helyi rendőrség nyomozást indított az incidens ügyében, és helyszínelést rendelt el. Nem ez az első eset, hogy a híd biztonságával kapcsolatban aggályok merültek fel.

Még áprilisban, amikor a hidat megnyitották, Ekop Purnomo, a Limpakuwus Fenyőerdő Szövetkezet elnöke megkereste a Geong igazgatóját, hogy ellenőrizzék a híd biztonságát. Elmondása szerint a kérés azután érkezett, hogy számos turista aggodalmát fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy a híd valójában biztonságos-e.

Purnomo azt állította, hogy a látogatók mintegy öt százaléka vetett fel problémákat az interneten, miután meglátogatta a hidat. Kérése ellenére azonban a Geong hídért felelős elöljáró nem volt hajlandó részt venni a találkozón, maga helyett egy képviselőt küldött.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.