Túszdráma Hamburgban: saját lányát tartja fogva egy fegyveres férfi a reptéren, robbanószer is lehet nála

Forrás: MTI/AP/DPA/Bodo Marks -
Hamburg túszdráma repülőtér robbanószer
A rendőrség szerint éles, töltött lőfegyver és valamilyen ismeretlen fajtájú robbanószer is lehet annál a 35 éves férfinál, aki szombat éjjel óta saját négyéves kislányát tartja fogva túszként a hamburgi repülőtéren.

„Jelenlegi ismereteink alapján a gyerek fizikailag jó állapotban van. Tárgyalóink tartják a kapcsolatot az apával" - tudatta a rendőrség. A rendőrség tájékoztatásából az derül ki, hogy a férfival török nyelven kommunikálnak.

Sandra Levgrün rendőrségi szóvivő úgy nyilatkozott, hogy a férfi nem követel pénzt, és a hatóság szerint a túszejtést gyermekelhelyezési vita válthatta ki.

Rendőrségi kommandósok bevetésre készülnek a hamburgi repülőtéren, ahol egy autóban ülő férfi az előző este óta túszként tartja fogva négyéves lányát 2023. november 5-én. A rendőrség feltételezése szerint gyermekelhelyezési vita áll az eset hátterében. Forrás: MTI/AP/DPA/Bodo Marks

A férfi szombat este hajtott be autóval a repülőtér területére, a repülőgépek közé. A légikikötőben a forgalmat azonnal leállították. A repülőtér azóta sem fogad és nem is indít járatokat. A férfi az egyik repülőgép alatt állt meg autójával.

A Turkish Airlines gépe alá parkolt a túszejtő (Photo by Martin Ziemer/Getty Images) Forrás: Getty Images/2023 Getty Images/Martin Ziemer

Korábbi jelentések szerint a férfi áttörte autójával az észak-német nagyváros repterének egyik kapuját, majd két lövést is leadott. Ez utóbbit vasárnap a rendőrség nem erősítette meg. A hatóságok tájékoztatása szerint a férfi felesége értesítette a rendőrséget, hogy férje elrabolta a kislányukat. A kislány édesanyja a reptéren van, pszichológus foglalkozik vele.

Frissítés: Véget ért vasárnap délután a szombat este óta tartó túszdráma. A gyanúsított és a kislány is elhagyta az autót, a férfit őrizetbe vették, nem tanúsított ellenállást. A kislány a rendőrség tájékoztatása szerint sértetlen.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.