Fontos figyelmeztetés Apple felhasználók számára: sokba kerülhet, ha figyelmen kívül hagyják

Forrás: Firmbee.com / Unsplash -
adatlopás vírus Google Chrome Apple figyelmeztetés
Fontos figyelmeztetés azon Apple felhasználók számára, aki a Google Chrome-ot használják böngészésre. Aki nem fogadja meg, súlyos árat fizethet érte.

A kiberbűnözők újabban azokat támadják, akik MacBookon használják a Google böngészőjét. Az átvert felhasználók gépére egy AMOS nevű programot telepítenek, ami képes megszerezni a gépen tárolt összes felhasználónevet és jelszót.

Az amerikai Malwarebytes internetbiztonsággal foglalkozó cég szakértői azt mondják, az AMOS jelenleg a Chrome és Safari böngészőfrissítéseken keresztül terjed. Szörfölés közben olyan frissítésekre figyelmeztető riasztások bukkanhatnak fel az átvert felhasználók gépein, amelyek úgy néznek ki, mintha a Google és az Apple hivatalos oldalai küldték volna.

Illusztráció Forrás: Firmbee.com / Unsplash


A támadások leginkább az Apple felhasználóknak lehet furcsa, hiszen ők még nem nagyon tapasztalhattak ilyesmit, nekik eddig nem kellett attól tartaniuk, hogy feltörik a gépeiket, ám most ez változni látszik.

Ha valaki azt látja, hogy MacBookon vagy iMacen internetezés közben frissítést kér a böngésző, alaposan gondolja meg, hogy letölti-e azt. Fontos, hogy a szoftvereket csak hivatalos webhelyeken keresztül frissítsük.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.