Figyelmeztetést adott ki az Apple: nem mindegy, hogy hol a telefonod, miközben töltöd

Forrás: Will Gonzalez / Unsplash -
veszély töltés telefon Apple figyelmeztetés
Nagyon sokan teszik ki magukat veszélynek azzal, hogy éjszaka az ágyuk mellett, sőt az ágyukban töltik a telefonukat. Az iPhone-ok gyártója közleményt adott ki, amelyben figyelmezteti a felhasználókat arra, hogy vegyék figyelembe az Apple ajánlását, amely szerint a telefonokat, a töltőt, és a töltőkábelt jól szellőző helyre kell tenni töltés közben, az pedig nem a párna alatt van. 

A cég állásfoglalása szerint, ha úgy alszunk el, hogy közben töltőn van a telefonunk, nagy veszélynek tesszük ki magunkat és az otthonunkat is, írja a Mirror.

Az Apple annak is hangot adott, hogy ha más gyártó töltőjét használjuk, azok nem feltétlenül felelnek meg a cég által felállított biztonsági követelményeknek. Kiemelték azt is, hogy régi, sérült töltőt se használjunk, mert az is veszélyes lehet.

A megfelelő töltéssel tovább marad használható a telefonuk és nekünk se esik bajunk. Forrás: Will Gonzalez / Unsplash

Ha nem tartjuk be az előírásokat, egyrészt a készülék károsodhat vagy teljesen használhatatlanná válhat, másrészt a megfelelő szellőzés hiánya miatt tűz is keletkezhet, de áramütést is szenvedhetünk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.