A szakértő elárulta, miért borzasztó ötlet a borotválkozás: nem ez a legjobb módszer

Forrás: Dreamstime -
szőrtelenítés módszer borotválkozás szőrszál borotva
Egy szépségszakértő szerint a borotválkozás sokkal veszélyesebb, mint gondolnánk: a szőrtelenítést jobb szakértőre bízni.

A borotválkozás a legegyszerűbb szőrtelenítési módszer egyesek szerint, ám a szakértő erről másként vélekedik. A vizsgálatok szerint vannak nők, akik két-három naponta borotválkoznak, ami nem feltétlenül tesz jót a bőrünk egészségének. Trish Coulton szőrtelenítő guru elmondta, a borotválkozás lenyírja a szőrszálakat, ami nem tartós megoldás: már másnap érezhetőek lehetnek a szúrós szálak.

A borotválkozás nem a legjob módszer Forrás: Dreamstime

„Ez a módszer az érzékeny vagy sérült bőrűek számára sem jó, mivel a borotvák több baktériumot hordoznak, mint bármely személyes eszköz. Valójában az elhalt, rothadt bőrt szétteríti legintimebb területeinken, és ha megvágjuk magunkat, az gyulladást és bőrfertőzést is okozhat" - mondta a szakértő. Ha mindenképpen borotválkoznánk, akkor használjunk borotvahabot. Úgy véli egyébként, hogy jobb gyantáztatni, de ezt a műveletet inkább ne otthon végezzük el - írja a Mirror.

Ez is érdekelhet:

A kozmetikus elárulta, mi akasztja ki gyantázás előtt: ezt ne tedd, ha időpontod van

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.