A fűtési szakértő megosztott három fontos dolgot, amit ellenőriznünk kell a radiátoron

Forrás: shutterstock -
fűtési szezon ellenőrzés radiátorok hiba
A fűtési szakértő elárulta, mi az a három fontos ellenőrzés, amit mindenképpen el kell végezni a radiátoron, hogy ne legyen magas a számlánk. 

Már javában dübörög a fűtési szezon, és habár az ilyen ellenőrzéseket jobb mielőbb elvégezni, sosem késő kijavítani az esetleges hibákat. Egy szakértő elárulta, miket kell megvizsgálni a radiátoron, ha úgy érezzük, nem elég hatékony. Ezek persze azért is fontosak, hogy ne kelljen aggódni a számlák miatt.

Ellenőrizni kell a radiátorokat Forrás: shutterstock

1. Ellenőrizzük, nem hideg-e a radiátor

Győződjünk meg róla, hogy bekapcsoláskor felül és alul is meleg a fűtőtest. A radiátorban lévő levegő megakadályozhatja a forró víz eloszlását, így a radiátor kevésbé hatékonyan fűti a helyiséget

2. Vizsgáljuk meg a szelepeket

Ellenőrizzük, hogy a szelepek nem ragadtak-e be, ugyanis ez is akadályozza a fűtés maximális hatékonyságát.

3. Lerakódások

Érdemes arra is figyelni, hogy nincs-e lerakódás a radiátorokban, ugyanis ez is nehezíti azt, hogy a meleg víz egyenletesen elosztódjon - írja az Express.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.