8 tanács a fűtési szezonra egy nőtől, aki egy évig nem fűtötte a lakását

Forrás: Shutterstock -
spórolás fűtés tippek fűtési szezon energia trükkök energiaár ötletek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy éven át nem fűtött egy skót nő, aki most az energiaárak és a válság kapcsán pontokba szedve osztotta meg tapasztalait azokkal, akik hideg télre és kevés fűtésre számítanak. 

Az energiaárak jóval magasabbra emelkedtek, mint egy évvel ezelőtt, ami sok ember számára megterhelő, ezért ezen a télen kevesebbet fognak fűteni, mint máskor. Nekik akar segíteni a skót asszony, Carolyn Anderson, aki egy egész évet töltött fűtés nélkül.

A TikTok-on @orkadian felhasználónéven posztoló nő videójban azt mondta: „Elegem van abból, hogy olyan emberek, akik még soha nem maradtak fűtés nélkül télen, mondják el másoknak, hogyan fognak megbirkózni a téllel."

Ennek örömére 8 olyan tippel állt elő, amely szerinte valóban fontos, ha az ember nem, vagy csak kevesebbet tud fűteni, mint amennyit szeretne. Ezek pedig a következők:

  1. A tipp arról szólt, hogyan kezelje otthonában a páralecsapódást. Carolyn szerint ez „különösen" a hálószobában probléma, de mindenhol máshol is le kell törölgetni.
    "A páralecsapódás nemcsak hidegebbé teheti a helyiséget, hanem nedvességet is okozhat, ami egyéb problémákat is okoz" - hangzik el a videóban.
  2. Ápolni kell a bőrt, mely hidegben sokkal könnyebben kiszárad, berepedezhet, ami fájdalomhoz vezet.
  3. A hideg fejfájást és rosszullétet is okozhat, ezért érdemes sapkát felvenni, hogy ne fázzon a homlok.
  4. Sállal érdemes befedni a mellkast és a nyakat, ezeknek a területeknek a melegentartása kulcsfontosságú Carolyn szerint, mivel „mindig hideg, nedves levegőt fogsz belélegezni".
  5. Ha van szárítógép, oké, ha nincs, akkor érdemes legalább egy helyiséget fűteni, és a fűtőtest közelébe tenni a fregolit.
  6. A törölköző kérdése: „A törölköző nem szárad meg két zuhanyozás között. Találd meg a módját, hogyan szárítsd meg, így kevésbé lesz nyomorúságos az életed."
  7. Az olyan élelmiszereket, melyek könnyen megdermednek, pl. vaj, margarin, mogyorókrém, érdemes melegebb helyen tartani, különben képtelenség lesz kenni azokat.
  8. Az ágynemű szellőztetése is fontos, hiszen éjjel megizzadhat az ember, és muszáj, hogy este újra száraz ágyban aludjon az is, akinél nincs fűtés.

+1. A kedvenc bögréket felejtsd el, a hidegben kihűlnek, a forró víztől azután könnyen megrepedhetnek.

Ötleteivel a sküt hölgy több mint 45 000 lájkot gyűjtött össze.

@orkadian please like/share/duet this so it reaches as many folk as possible. I've been through no heating in winter, most people giving advice haven't and likely won't be this year either! ask questions in the comments and I'll reply to all I can do as many folks as possible hear this. I'm also great with budgeting and being frugal advice #costofliving#costoflivingcrisis#frugal#poverty#fuelcrisis#heating#uk♬ original sound - Carolyn Anderson

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.