Elpusztult Charlie, a fogságban élő legöregebb kaliforniai tengeri vidra

Forrás: AFP/Robin Riggs -
elpusztult Kalifornia tengeri vidra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Huszonkét évesen elpusztult Charlie, a fogságban élő legöregebb kaliforniai tengeri vidra – jelentette be a kaliforniai Long Beachben működő Aquarium of the Pacific, amelynek 1997 óta volt lakója az apró tengeri emlős.

„Nehéz szívvel osztjuk meg a hírt, hogy Charlie nevű tengeri vidránk ma reggel elpusztult” – írta hétfőn honlapján az akvárium, hozzátéve, hogy 22 évével Charlie nagyon szép kort élt meg. Az intézmény szerint a hím kaliforniai tengeri vidrák általában 10–14 évig élnek a vadonban, míg fogságban élő társaik a 20 éves kort is megérhetik – írja a CNN.

Elpusztult Charlie, a fogságban élő legöregebb kaliforniai tengeri vidra Forrás: AFP/Robin Riggs


Az akkor még kölyök vidrára 1997-ben, nagy erejű viharok után találtak rá, és a szakértők úgy ítélték meg, hogy az árván maradt állat nem élné túl egyedül a vadonban. A kis vidra a Charlie nevet kapta és az 1998-ban megnyílt Aquarium of the Pacific egyik első lakója lett. Élete során számos tudományos vizsgálat készült a bevonásával – ő volt például az első vidra, amelytől bódítás nélkül vettek vérmintát –, és tavaly a Guinness-rekordok Wild Things kiadványának idős állatokról szóló fejezetébe is bekerült.

Az akvárium januárban búcsúzott el Charlie társától, a szívelégtelenségben elpusztult 21 éves Brooktól, a fogságban élő legidősebb nőstény kaliforniai tengeri vidrától.

A legkisebb és legbájosabb tengeri emlősök közé tartozó kaliforniai tengeri vidrákat a fenyegetett állatok közé sorolta 1977-ben a veszélyeztetett fajokról szóló törvény.

Caprice Bourret modell szerint Angelina Jolie szörnyű nőszemélyhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-caprice-bourret-modell-szerint-angelina-jolie-szornyu-noszemely.htmlCaprice Bourret modell nem rejtette véka alá a véleményét Angelina Jolie-ról: szörnyű nőnek tartja. TV + Sztárok--Varga Viktor végleg lezárta kapcsolatát Cinthya Dictatorral: lemezt adott ki a szakításrólhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-varga-viktor-vegleg-lezarta-kapcsolatat-cinthya-dictatorral-lemezt-adott-ki-a-szakitasrol.htmlVarga Viktor és Cinthya Dictator már rég szakítottak, de az énekes csak most tudta lezárni végleg a kapcsolatot. TV + SztárokCsecsemőkori fotót posztolt Shane Tusup: nagyon cukihttp://www.life.hu/sztarok/20190424-csecsemokori-fotot-posztolt-shane-tusup-nagyon-cuki.htmlShane Tusup egy csecsemőkori fotót posztolt a közösségi oldalára születésnapja alkalmából. TV + Sztárok--1998-ban megjósolták, hogyan fog kinézni David Beckham 2020-banhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-1998ban-megjosoltak-hogyan-fog-kinezni-david-beckham-2020ban.html1998-ban az egyik sportújságban készült egy kép arról, vajon hogyan is fog kinézni David Beckham 2020-ban. TV + SztárokOrigoGalambos Lajos házasságát megviselte a perhttp://www.life.hu/sztarok/20190424-galambos-lajos-hazassagat-megivselte-a-per.htmlLagzi Lajcsi megpróbáltatásai az egész családra hatással vannak: házasságára örökre rányomta a bélyegét a per. TV + SztárokFotó: Szabó Gábor - OrigoÍgy néz ki Andy Vajna Los Angeles-i síremlékehttp://www.life.hu/sztarok/20190424-igy-nez-ki-andy-vajna-los-angelesi-siremleke.htmlLos Angelesben jártunk, a Westwood Village temetőben, hogy megmutathassuk, hol helyezték örök nyugalomra a pop királyát, Michael Jacksont, a médiamágnást, Hugh Hefnert, a szexszimbólum Marilyn Monroe-t, illetve Andy Vajnát. Íme a világsztárok végső nyughelye. TV + Sztárok




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.