depresszió munkakörülmény január 24. az év legrosszabb napja unalom
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Persze reméljük, hogy ti ma ebből semmit nem fogtok érezni, de a tudósok szerint január 24-e az év legrosszabb napja. Máris eláruljuk, hogy miért!

iStockPhoto
iStockPhoto

Január 24-én általában ocsmány idő van, ilyenkorra már ki sem látszunk az adósságokból, a karácsonyi emlékek régen tovatűntek, és a depresszió is kezd elhatalmasodni rajtunk - vallja Cliff Arnalls, a walesi egyetem professzora.

Tipp: Heti horoszkóp (január 24-28.)



Arnalls szerint ez az a nap, amikor teljesen elsikkadt a karácsony okozta eufória, a hűtő is kiürült már, de a hónap vége és a hatalmas leárazások miatt a pénztárcánk is pillekönnyű - az pedig természetes, hogy ennek a napnak hétfőre kell esnie. Hiszen hétfő a munkakezdés napja, amikor még mindenki az elmúlt hétvégét sírja vissza, és semmi kedve a céges menzához és a lótás-futáshoz. Egy angol utazási iroda azonban kitalálta a tökéletes megoldást: szerintük ma kell utazást foglalni, mert azzal, hogy vágyakozunk egy konkrét időpont után, életünk célt kap, és ez bearanyozza a mindennapokat.

Vannak dolgok, amikre érdemes figyelni a mai napon, ha túl akarjuk élni ezt a depressziós időszakot: tartsd észben, hogy az evés nem megoldás a problémákra. Angliában és Walesben végzett kutatásokból az derül ki ugyanis, hogy tíz emberből kilenc lényegesen többet eszik és alszik a lehangoló hónapokban, különösen január végén - ez azonban hosszú távon egyáltalán nem tesz jót a testnek. Próbálj a jó dolgokra koncentrálni, és akár a főnök, akár a kedvesed vagy gyermekeid bosszantottak fel, vegyél egy nagy levegőt, és higgadt fejjel kezdd el a probléma megoldását. Töltsd fel a szervezetedet vitaminokkal, iktass be némi mozgást, mosolyogj és legyen mindenkihez egy kedves szavad - ha így teszel, még a mai nap sem foghat ki rajtad!

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.