Babonák, amikről még sosem hallottál

2011.01.30. 8:46

Azt tudjuk, hogy Afrika középső és déli része a világ legbabonásabb területe. Ismerjük meg a 4 legfontosabb dolgot, melyek az ott élők életében nagy szerepet játszanak.

1. Föld

Sok afrikai ember úgy tekint rá, mint az ősanyára, a női istenségre, aki uralkodik az emberek és minden teremtmény felett. A föld ad életet és veszi is el már generációk óta. Ő ad helyet a fűnek, mely növekedésnek indul, ha eső esik. Sokan úgy vélik, hogy az elődeik a földben élnek, és házaik hasonlóak az övéikhez a föld felszíne felett. Minden a földből ered, a tűz is, mert fa kell hozzá, a szél is, hiszen a föld ereje kell hozzá.

Istockphoto

2. Fa

A fa éltető erő, hisz ez az, amivel az asszonyok főzni tudnak. A gyökereik sosem lehetnek betegek vagy elhanyagoltak, mert akkor megtámadhatják az embereket is. Egy ember egyszer feleségül vett egy fát, aki két egészséges gyermeket hozott a világra. Ezután ő lett a természettudományok doktora, akinek mindig szüksége volt a természetre gyógyszerei létrehozásához.

Istockphoto

3. Kikuyu fügefa

A termékenység szimbóluma, akinek az ősi történet szerint 9 lánya volt, akik az ősanyái lettek a kikuyu nemzet 9 törzsének. A legenda szerint Ngai, vagyis az Isten minden nemzetnek adományozott valamit, a kikuyuknak a földművelés tudományát.

Talád meg ikerpárodat! Kattints a Számmisztika.hu-ra!4. Elefánt

Rengeteg mítosz szól Afrika legnagyobb állatáról, aki hatalmas mérete miatt uralkodik a többi állat felett. A legenda azt meséli, hogy egy vadász talált egyszer egy elefántbőrt az erdőben. Elrejtette egy bokorban, majd találkozott egy lánnyal, aki keservesen sírt, mert elvesztette a ruháját. Miután tovább éltek mint férj és feleség, a nő egyszer elment az erdőbe és megtalálta az elefántbőrt, felöltötte magára, és elefántként élt tovább. Az ő fiai lettek az elefánttotemmel rendelkező klán ősi vezetői, akik soha nem ijedtek meg ezektől a hatalmas állatoktól. A mai napig nagy áhítattal figyelik az ormányosokat az afrikaiak, és ha találnak egy halott állatot az erdőben, akkor igazi temetést rendeznek neki.

Istockphoto

Rosszat hozó babonák:

- sosem szabad éjszaka port törölni vagy felmosni
- nem szabad arccal nyugat felé lefeküdni aludni, csak a halottak tesznek úgy
- az özvegyet senki nem érintheti meg a temetés alatt és az azután következő reggelen sem, és - legalább egy hónapig - feketében vagy sötétkékben kell járnia
- a nő, aki gyermeket hozott világra, nem főzhet legalább 10 napig
- senki nem mehet a szobájába és a gyermeket is csak egy hónap után láthatják mások
- az újszülött nem vihető addig ki a házból, míg nem elég erős, különben elviheti az ördög

Forrás: Ezoterikus.hu

VV Gigi örökbefogadott egy kenyai kisfiút - Nézd meg videónkat!


L!FE Magazin - Minden nap 18 órakor a LifeNetwork műsorán!


Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


További cikkek:
A 30 legfontosabb esküvői babona! Kihagyni? Tilos!
A 11 legtitkosabb japán babona!
Halálos jóslatok...Afrikahiedelembabonaezoterika