Barack Obama alkoholista elnök
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Barack Obama, az Egyesült Államok elnöke beleegyezett emlékiratainak kiadásába. A könyvben szó lesz a családjáról, fehér édesanyjáról és afrikai apjáról.

A "Dreams From My Father" című könyvben Obama elárulja, édesapja nem több számára, mint egy árnyék, és korábban igyekezett rá nagyon távoli emberként gondolni. "Apámban nem igazán tudtam csalódni, hiszen mindig egy illékony és igen homályos kép élt bennem róla" - emlékszik vissza Obama.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

A 10 éves Barack Obama édesapjával

Most azonban több dolog is kiderült az elnök édesapjáról Sally H. Jacobs amerikai írónő révén. A nő kinyomozta, hogy Obama édesapja egy iszákos férfi volt, aki bántalmazta feleségeit, ráadául bigámista is volt. Mindehhez pedig rendkívüli arrogancia társult. Barack Hussein állítólag ideje nagy részét bárokban töltötte, ahol rossz és hányatott sorsát gyászolta. Beceneve "Double-Double" volt, mivel általában duplán kérte a whiskyt.

Az idősebb Obama négyszer házasodott - kapcsolataiból több gyermeke is született. Nagy nőcsábász hírében állt, számtalanszor hetyegett cselédlányokkal is. Fia nem neki köszönheti, hogy az lett belőle, aki: a Harvard egyetem diákja, később pedig az Egyesült Államok elnöke. Apja azonban épp az ellenkező útra tévedt: féltékenykedés és ittas vezetés miatti balesetek tarkították az életét. Barack Obama fiatalon elmenekülhetett apja árnyékából, testvéreinek azonban Nairobiban nem volt ekkora szerencséje: ők minden nap rettegve mentek haza az iskolából, hiszen nem tudták, épp milyen hangulatban találják apjukat. Egyikük a következőképp emlékszik vissza gyermekkorára: "Mire hazaértünk, apa általában már részeg volt. Otthon üvöltözött anyánkkal, aki sírt és segítségért kiáltott."

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Barack Obama apja és a kis Obama édesanyjával

Pedig az apa nem volt buta ember: ő is a Harvardra járt, de az életvitele miatt felmerülő gyakori problémák miatt távoznia kellett az egyetemről. Már ekkor felmerült ellene az a vád, hogy több felesége is van - így tanulmányait és diplomamunkáját sem tudta befejezni, hiába kérvényezte a visszavételét. Ennek ellenére hazatérve szülőhazájába mindenki dr. Obamának szólította őt. Kiváló elmének tartották, mégis képtelen volt egy munkahelyen is megmaradni: inkább visszatért Kenyába, ahol megkezdte zűrös életvitelét.

A férfi második amerikai felesége a következőket vallotta egykori férjéről: "Egyik nap csodálatos és törődő ember volt. A következő nap pedig megvert és megalázott." Az idősebb Obama 1982-ben autóbalesetben hunyt el, pedig ekkor ismét nősülni készült: egy húszéves fiatal lányt vett volna el, aki előtte nem sokkal szülte meg a férfi utolsó gyermekét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.