Születésnapos a pop királynője - Számmisztikai elemzés

horoszkóp tarot Madonna születésnap
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha van valaki, aki szó szerint a színpadra született, az Madonna. Oroszlánként harcolt meg a sikereiért.
Like a Prayer




Az Oroszlán Vénuszból árad a szexualitás, állandó igénye van arra, hogy a középpontban legyen és felhívja magára a figyelmet. Emellé társul az Uránusz konvenciókat felforgató, különc, provokatív hatása, és az Oroszlán Nap ellentmondást nem tűrő, uralkodó, minden körülmények között feltűnő lényege. A Szűz aszcendens, a feltűnő szépség nem csak a szerencsés géneknek köszönhető. Ez minden külső megnyilvánulásában, hangjában, megjelenésében is érvényesül. Ugyanakkor éppen a Szűz személyiségből fakadóan képes nagyon hideg fejjel elemezni (erre erősen rátesz egy lapáttal, hogy a Merkúr, a gondolkodás és a kommunikáció elve is ebben a jegyben áll!) és igencsak kritikusan vesz górcső alá mindent, amit elé tesznek, vagy mondanak neki. Néha aprólékos, kicsit szőrszálhasogató is lehet. Egészen biztos, hogy egy-egy klip, vagy éppen film forgatásakor, rendezésekor nem tűr semmilyen hibát, apró hiányosságokon is fennakad, és mindaddig nem nyugszik, amíg tökéletesnek ítél mindent. Nincs félmunka, hanyagság, figyelmetlenség. Ha valami száz százalékosan jó, az neki kevés, mert ő az ezer százalékra törekszik, de saját magát is éppen ilyen kritikusan szemléli.

Tipp! VV Anikó erotikus hobbija képgalériánkban! Katt ide!






A Szűz Merkúr ugyanakkor nemcsak kritizál és akadékoskodik, hanem nagyon világos, tiszta, áttekinthető képet akar és tud is alkotni mindenről. Ebben a Hold is segíti: azzal ugyanis, hogy együtt áll a Merkúrral, intuíciós képességgel is segíti a racionális dolgok megértését, vagyis ösztönösen rá is érezhet a lényegre, ösztönösen megérthet dolgokat, amik mások számára esetleg nem is annyira egyértelműek. Színes fantáziavilágát talán korlátozhatja, hogy a nagyon is józan, racionális Szűz jegyben áll mindkét jegy, de miután a Nap igen jól fényszögelt, ezért a Szűz racionalitása inkább a földön tartja, mintsem földbe döngölné, földhözragadttá tenné Madonnát.

Barátkozz a Life.hu-val az iWiWen és a Facebookon is!


Érzelmi energiái a 9-es házban
A 2-es házban,



AFP
AFP

Mindehhez ráadásul egy erős támogatást, felépítettséget, hosszú távú stabilitást ad a IV-es ház csúcsán lévő Nyilas jegyű Szaturnusz - más kérdés, hogy miután a Szaturnusz nemcsak stabilitást, kereteket ad, hanem akadályokat is, ezért jócskán találkozhatott nehézségekkel is. Elég, ha csak azt nézzük, hogy aszcendensével kvadrátban áll a X-es házcsúccsal, a karrierrel, törekvésekkel, életcélokkal pedig szemben. Utóbbi egyébként - mivel szembenállás- ezért akár jó kimenetellel is provokálhat a szülött életében olyan nehézségeket, akadályokat, amelyeken azután felülkerekedik. A családdal, otthonnal azonban ez az életterület valamilyen formában mindig vitába száll. Egyik akadályozhatja a másikat, egyik vitatkozhat a másikkal. Ez a Szaturnusz kvadrátban az aszcendenssel azt is jelezheti, hogy jelentős terheket hozhatott magával otthonról. Akadályok lehetnek az otthon területén egyébként is - ez megnyilvánulhat gyereknevelésben, de akár később, öregkorban is, adott esetben el is magányosodhat öregkorára. Nagyon fontos tehát, hogy valamilyen módon törekedjen a két, egymásnak ellentmondó terület - az otthon és a karrier - kiegyensúlyozására.

Tipp! Tejből fröcskölt ruhák meztelen testeken! Izgalmas fotók képgalériánkban! (18+)



A Mars az akarat, a harciasság, az aktív, tevékeny energiák jelzője a Bika jegyében áll, méghozzá a 9-es házban. Hosszú távú célokat szem előtt tartva a Bika szívósságával építi fel mindazt, amit akar. Makacs is tud lenni, amit akar, az van, és kész. Az Uránusz-Mars kvadrát hozhat hirtelen, drasztikus változásokat, amik keresztülhúzzák akaratát, de a Bika makacssága nem arról híres, hogy letenne szándékairól. Nem mellékesen a Bika Mars is azt erősíti meg, mennyire fontos számára az érzékiség.

Az eddig leírtakból úgy tűnik, mintha Madonna folyamatosan az élet napos oldalán sétálgatna, egy-két árnyékocskát leszámítva. Sajnos azonban a siker mellé nem költözött be hozzá társbérlőnek a boldogság. A Vénusz ugyanis nem csupán a szexualitás, az érzékiség jelzője, hanem a boldogságé, az értékesség-érzeté is. Márpedig erre nem ad jó fényszöget sem a Jupiter, sem a Neptun, sőt, kvadrátban áll a Vénusz mindkettővel Madonna képletében. Ez hozhat nála kicsapongást, az élvezetek túlhajszolását, és ha csak annyit tudunk a szexuális életéről, amennyit a bulvárlapok leírtak, már az is sok. A Jupiterrel fennálló kvadrát hozhat állandó boldogtalanságot, elégedetlenséget is. Lehet akármilyen nagyszerű a partnere, egy idő után egészen biztosan elégedetlen lesz vele. Mindig többet és többet akar, telhetetlen, ami abból fakad, hogy ő maga nemigen tudja megélni - és főleg megtartani! - a boldogságot. A Neptunnal való rossz viszony ráadásul nem éppen társadalmilag elfogadott kapcsolatokat is jelez, elég, ha arra a fellépésére gondolunk Britney Spearsszel, amelyben szájon csókolta fiatal kolléganőjét, de számtalan egyéb példát is hozhatunk.

AFP
AFP

Eltévelyedésre, perverz hajlamokra, titkos viszonyokra, kicsapongásokra is hajlamosíthat ez a fényszög, zavaros kapcsolatokra, önkontroll hiányára, ráadásul túlérzékenységre is utalhat. Kétes szexuális ügyek, vagy éppen zavaros pénzügyek is fakadhatnak ebből, házasságai, tartós kapcsolatai felbomlanak, ahogyan erre is volt példa az életében jócskán. A Szaturnusz a IV-es ház csúcsán, a feszítő fényszögeivel rámutat arra, hogy az énekesnő nem csendes boldogságban éli le élete hátralévő részét. Függőségre is hajlamosíthat ez a fényszög. Mindezen azonban sokat javít, hogy ezeknek az energiáknak egy jó részét kiéli egy hasznos és tömegek számára tetsző alkotó tevékenységben, ráadásul éppen a zene területén, és az is jelentős ellensúly, hogy a Nap ilyen jó helyzetben van.

Tipp! Forró hangulat és flörtölő párok képgalériánkban! Katt ide!


Jócskán vannak azonban titkai is



Mindez Madonna esetében a kabbala iránti mély elköteleződésben nyilvánul meg, de nem véletlenül nyúlt vallásos tárgyú témához a már említett Like a Prayer című klipjében is. Bizonyos, hogy elemzi önmagát, lelkének titkait akarja megérteni, de akár mások lelkének titkait is. Mindennek jó eséllyel egy végső szellemi fejlődés is lehet az eredménye: élete végére eljuthat egy olyan szintre, ahol megérti, mit miért is kellett úgy megélnie az életében, ahogyan, és mit miért kellett megtanulnia. Ez karmikus értelemben vett feladata is, bizonyos, hogy cipel magában egy olyan terhet, amit fel kell oldania. Emiatt aztán nem csupán szép, hanem kifejezetten hasznos is az illető számára, ha a hit elfogadásában, nem pedig tagadásában jelenik meg a Plútó végletessége. Akár meditál, akár valamely vallás gyakorlásában vesz részt intenzíven, mindenképpen segíti őt abban, hogy felismerje az életében azt, amit fel kell ismernie. Igazi bölcsességre is szert tehet élete végére, és feloldhatja mindazt a kötöttséget, amit magával hozott.

Jogos a kérdés, hogy ha ilyen szerencsés csillagzat alatt született, minek köszönhető, hogy most a pszichiátrián kezelik? Erre a számmisztikán keresztül kapjuk meg a választ. Madonna is azok közé a rövid távú sikerorientált személyek közé tartozik, akik sokkal esélyesebbek a depresszióra azoknál, akik hosszan alakítják terveiket, munkájukat. A rendszertelen életmódnak nem tapsikol az emberi szervezet. Különösen akkor válik veszélyessé a helyzet, ha nem tudja a megnövekedett adrenalint a szervezet azonnal "elégetni". Madonna születési dátumát, horoszkópját nézve kikövetkeztethető, hogy akkor sem változtatott volna életstílusán, ha előre figyelmeztették volna, mi vár rá. Bizonyára nem is akart volna, mivel amit letett az asztalra, az nem túl sok embernek adatik meg.

A számok előre figyelmeztetnek, utólag megértetik a történteket - 1958. 08. 16.

A kimagasló tehetségek sokszor nem mondhatnak nemet. Aki viszont képes megtenni, abban van is kurázsi rendesen. A sorsszámában található két darab ötös egyértelműen láttatja, hogy a fentiek ellenére belül nagyon is sok benne a bizonytalanság. Az első ötös az 1958-as évszámban, majd ezt számonként összeadjuk, annak eredményével a 23-mal ugyanazt a matematikai műveletet hajtjuk végre, és így jelenik meg mint végösszeg a második ötöst. Az ötöse a számhálóban, középen nem csupán dísz, hanem rá akar mutatni arra, hogy mennyire borulékony a helyzet, amit csupán a helyes értékrend tudna egyensúlyban tartani. Viszont ha így lenne, akkor nem lenne most Madonna a pszichiátrián.


Az ötös számról általában a merkúri hatásokat szokás ecsetelni, ezért ritkán figyelnek fel rá, hogy - többek között - arra hívja (hívná) fel a figyelmet, hogy némely területen bizonytalan a személy. Hajlamos a túlvállalásra és ezért kerülhetett sor a pszichiátriai kezelésre.
Jómagam szívesen alkalmazom az ötös számra az "én száma" megjegyzést. Hiszen ez a szám a Merkúr bolygó képviselője. Mercurius, a római mitológiában az istenek követe, aki ilyen formán az igazságot közvetítette. Tehát létezik a személy igazsága, és az úgynevezett Isten vagy Univerzum igazsága, ami arra akar rávezetni, hogy úgy válunk egyre fejlettebbé, ha a legbelső (személyes) ént egyensúlyba hozzuk a felső (isteni) énnel.
Amikor túlvállaljuk magunkat, azt általában azért tesszük, mert belül nincsenek helyükön az értékeink. Amit nem akarunk elveszíteni, arra sokkal nagyobb hangsúlyt helyezünk, más, szintén fontos dolgot pedig jóval kevesebbre értékelünk, és így felborul az egyensúly.



A születési hónap száma, azaz az általános dolgok száma ad képet a külvilág és a személy közötti kapcsolatról, vagyis az általános dolgok száma: a nyolcas. Csakhogy a számhálóban két nyolcas is helyet kapott, ami arra utal, hogy a külvilággal szemben hatalmas felelősségvállalással kötelezte el magát. Itt megint felmerül a belső harc, az én igazsága és a bölcs, felső én igazsága közötti ellentmondás miatt. A nyolcas szám azt jelzi, hogy a szülött nagyon komoly megmérettetésnek veti alá önmagát. Állandóan olyan helyzetbe kerül, ahol a saját énsége miatt meg kell küzdenie önmagával. A nyolcas szám a Szaturnusz keménységével találja magát szemben. Valójában önmaga készteti önmagát vesszőfutásra, mivel így ismeri meg teljes mértékig önmagát. Amikor egy ember eljut arra a felismerésre, amire az igazságos, atyai pofonokat osztó bolygó tanít, onnantól mint a szikla, olyan keménnyé válik a szülött, megértve a Szaturnusz üzenetét. Innen tehát a kettősség Madonnánál: a keményen küzdő nyolcas és a belső bizonytalan ötös.

Tipp! Nézd meg a Sziget fesztivál legjobb pillanatait képgalériánkban! Katt ide!


A személyes számot adó születési nap számát


A tarotkártyában a tizenhatodik lap a Torony

Szemléletesen ábrázolja, mi történik azzal, aki nem követi az élet törvényszerűségeit. Madonna Louise Ciccone számára nem volt kétséges, hogy ő fel akart mászni a siker tornyának a legmagasabb fokára, de arra nem számított, hogy ez azzal is járhat, hogy míg ő fent ragyog, addig az egészsége a mélybe zuhan. Lehet mondani azt is, hogy önmagából faragott lépcsőn lépkedett a fentebb említett toronyba, melyből most - félő, hogy alázuhan. Viszont, akárhányszor omlik össze, mindig képes megújulni, egyre erősebbé válva. Madonna horoszkópja rávilágít, hogyan és miből áll össze a "torony", s a számmisztika rámutat, hogyan előzhető meg a lezuhanás.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.