horoszkóp ezotéria karrier
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Bakokra számos extra feladat vár decemberben, a munkát kereső Halak jegyűeknek pedig érdemes lenne fejvadászhoz fordulniuk.

Thinkstock
Thinkstock

Kos

Épp úgy, mint az elmúlt években is jellemző volt, idén sem lesz másképp, decemberben is rengeteget dolgozol, nem kíméled magad egy cseppet sem, de ez valójában azért van, mert örökké elégedetlen vagy, mindig többet és többet akarsz. Ideje, hogy tisztázd magadban, mit is szeretnél elérni, s ha kell, egy-két tennivalót adj át másoknak, és végezz kevesebb munkát, hisz nem őrölheted fel magad a végtelenségig. Megvan a kellő tudásod valami jobb munkára, miért nem keresel izgalmasabbat, mint a jelenlegi?

Munkát keresel? Hívd fel régi ismerőseidet, évfolyamtársaidat, s mondd el, mit keresel. Valaki jó ajánlatot tehet, ami alaposan meglep!

Karriertipp: Drasztikusan túlhajtod magad, s az ünnepekre annyira kifáradsz, hogy a családoddal sem tudsz majd kedvesen bánni. Biztosan ezt akarod?

Bika

Számodra az év utolsó havában kiemelkedő fontosságúvá válik a teljesítmény, inkább a mennyiséget, mint a minőséget helyezed előtérbe. Tengernyi feladatot vállalsz magadra, mert leginkább ettől fogod azt érezni, hogy szükség van rád. Még arra is kapható leszel, hogy a monoton és egyhangú teendőket is felvállald, pedig ezek nem tartoznak a kedvenceid közé. Az év legvégén viszont nyugodt lélekkel mondasz búcsút 2011-nek, hisz minden kötelezettségedet letudtad.

Munkát keresel? Ideje, hogy egészen más irányba kezdj el tapogatózni, mint eddig! Hidd el, megéri próbálkozni!

Karriertipp: Trombitáld össze kollégáidat egy karácsonyi vacsorára, hogy jobban megismerhessétek egymást. Kiderül, mennyi érdekes ember vett eddig körül.

Ikrek

Szorgalmad, kreatív ötleteid, bátorságod, valamint végtelen kitartásod az év leghajrásabb időszakában minden nehézségen átsegítenek. Sőt, még a rég áhított ranglétrán is feljebb tolnak, hisz sikereidet már nem tudják dicséretek nélkül félresöpörni, vagy egy szimpla vállveregetéssel elintézni. 100 százalékot teszel le az asztalra, de tudod, ennek most meglesz a biztos eredménye. Új üzleti kapcsolatokra is nagyszerű kilátások vannak, csak figyelj!

Munkát keresel? Az esetleges sérelmeidet, valamint a munkakeresés kudarca miatti elkeseredettséget még véletlenül se lehessen leolvasni az arcodról! Majd megtudod, miért!

Karriertipp: Törekedj a kis és pontos lépésekre, most nem hasznos, ha több lépcsőt akarsz átugrani.

Rák

Temérdek mennyiségű tennivalód halmozódik fel december közepére, és egyik pillanatról a másikra válik kiemelten fontossá a teljesítmény. Igyekezz minél többet letenni az asztalra, mert 2012-ben épp ezen időszakra hivatkozva akarsz majd nagyobb szeletet magadnak a közös tortából. Jól sakkozol a lehetőségeiddel, ráadásul észreveszed azt is, hogy aki dönt a karrieredről és az előmeneteledről, nagyon is figyeli, mit csinálsz mostanság.

Munkát keresel? Lehet, hogy érdemes lenne megbékélned egy átmeneti, de jól fizető munkával!

Karriertipp: Tedd magad pótolhatatlanná, így 2012 januárjában bátran kérhetsz fizetésemelést is!

Thinkstock
Thinkstock

Oroszlán

Annyi munkád lesz, amennyit már nem fogsz tudni hová pakolni, sőt, december közepén mások segítségét kell kérned, ha nem akarsz teljesen elúszni. Ugyanakkor a terhelhetőséged hatalmas, és jól fogod bírni a strapát. Tennivalóid száma jelentős, sokszor otthonra is jut valami, amit már napközben nem tudtál elintézni. Ám jól tennéd, ha valamilyen határt szabnál a munka mennyiségének, és magánéleti téren emberi kapcsolataidat is ápolgatnád.

Munkát keresel? Könnyedén meggyőzöd jövendő munkáltatódat, hogy olyat tudsz neki nyújtani, amit mástól úgysem kap meg!

Karriertipp: Nem jellemző rád, de érdemes személyes varázsodat is bevetni az áhított siker érdekében.

Szűz

Az év leghajtósabb időszakában csak akkor tudod magad teljes biztonságban érezni, ha hosszú távra tervezel, és azt is alaposan teszed! Ne azon mélázz, hogy holnapra vagy januárra legyen munkád, hanem azon, miként alakuljon 2012. Kiváló alkalmad nyílik az üzletkötésre vagy egy új munka elcsípésére, kizárólag rajtad múlik, mikor és milyen lehetőségeket ragadsz meg. Kreativitásod segít a legjobb döntés meghozatalában.

Munkát keresel? Biztos lehetsz benne, hogy a keresésre fordított idő és energia decemberben végre megtérül.

Karriertipp: A munka, a főnök, vagy jelentősebb ügyfeleid elvárásai mellett figyelj saját vágyaidra is, csak így teremthetsz kiegyensúlyozott állapotot.

Mérleg

Ebben az elképesztően hideg hónapban rengeteg erőfeszítést kell tenned azért, hogy pontosan és időben haladj tennivalóiddal, ráadásul a vágyott eredményt is fel tudd mutatni. Ne reménykedj, nem lesz könnyű dolgod, hisz gondolataid már a karácsony és az újév körül forognak, és egyáltalán semmi kedved papírokkal, hivatalos ügyekkel, netán főnököd elvetemült óhajaival foglalkoznod. Esténként sem a munkáról fantáziálsz, pedig legalább 18-áig kellene.

Munkát keresel? Sok feszültség akadályozza a vágyott siker megérkezését, s ezt mások is érezni fogják. Így könnyen elhúzódik a munkakeresés pozitív eredménye.

Karriertipp: Minden napodat szervezd meg már reggel, vagy akár előző este! Így elérheted azt az állapotot, hogy végre nem kell túlórákat vállalnod.

Skorpió

Irtó sok tennivaló vár még rád az idei évben, igencsak feszített a tempó, most aztán nem lesz lehetőség egy perc lazsálásra sem, ne is álmodj ilyesmiről! Akkor fogsz tudni garantáltan megbirkózni feladataiddal, ha előre és nagyon okosan, praktikusan osztod be az idődet! Fordíts a reggeli kávézás közben negyed órát a napi feladatlista elkészítésére, így sosem fogsz elúszni, sőt, akár már a holnapi feladatokból is megoldhatsz egyet-kettőt előre.

Munkát keresel? Nem számítottál rá, mégis egy régi lehetőség bukkan fel életedben ismételten, s bár nem akarod komolyan venni, azért érdemes lenne.

Karriertipp: Mások is pontosan látják, mennyire eredményes vagy, épp ezért nem fognak szemrehányást tenni, ha néhányszor hamarabb lépsz le az irodából, és az adventi vásárt célzod meg.

Thinkstock
Thinkstock

Nyilas

November havával ellentétben decemberben nemcsak rengeteg a tennivalód, hanem arra is igényed támad, hogy valódi eredményeket érj el, és a lehető legtöbb dicséretet zsebeld be magadnak, amit kivételesen hajlandó leszel megosztani azokkal, akik ehhez hozzásegítettek. Akár túlórákra is kapható leszel, vagy mások feladatait is elvállalod, ami egyébként nem túl jó döntés, hisz inkább a karácsonyra kellene készülnöd esténként és hétvégenként, nem igaz?

Munkát keresel? Tarts egy nap szünetet az álláskeresési hajszában, és inkább menj el bevásárolni az ünnepekre.

Karriertipp: Rejtett képességeidet ne takargasd tovább, mutasd meg végre, hogy többre vagy képes, mint eddig bármikor.

Bak

Az év utolsó heteiben számos extra feladattal és még több feszültséggel találod hirtelen szembe magad. Nem érted, miért, de most mindenki rád akarja erőszakolni a saját munkáját, mert képtelenek megbirkózni vele, te pedig annyira jószívű leszel, hogy a béke kedvéért még fel is vállalsz párat, pedig egyáltalán nem lenne kötelező! Mondd, biztos, hogy a karácsonyi készülődések, sütés-főzés és ajándékcsomagolás helyett esténként túlórázni akarsz?

Munkát keresel? Legszívesebben januárra tolnád a további hajszát új munka után, de nehogy megtedd! Hirtelen minden a reményeid szerint alakul.

Karriertipp: A szabadságról se feledkezz meg, különben teljesen leamortizál év végére a sok munka.

Vízöntő

Irtózatosan vágysz már valami izgalmas dologra, egy elsöprő újdonságra, ám december első napjaiban csak nem akar történni semmi szakmai téren. Ami nem megy most, az majd lendületet vesz januárban, addig is inkább ragadd magadhoz a karácsonyi előkészületek gyeplőjét. Engedd szabadon a fantáziád, éld meg az ünnep szellemiségét, ahelyett, hogy munkádba ölnéd az idődet és az energiádat. Neked is kijár a lazítás!

Munkát keresel? Ha egy állásinterjú során kizárólag falakba ütközöl, légy bátor, állj fel, és hagyd faképnél őket. Máshol vár rád a boldogulás.

Karriertipp: Kizárólag abban az esetben vállalj plusz feladatokat, ha tuti, hogy nem kell a magánéletedre szánnod a ráfordított időt!

Halak

Kedves Halak! Rád tényleg jellemző, hogy szinte mindig tudod, mit akarsz, ám decemberben saját magad lehetsz a gát, mert túl makacs leszel elfogadni, hogy sürgős és gyökeres módosítások nélkül nem tudsz új, átütő sikereket elérni. Ha tényleg érvényesülni akarsz, akkor nem az a lényeg, hogy minél több időt és energiát fektess karrieredbe, sokkal inkább az, hogy jól szervezd meg az életedet, gondosan kiszámítva, mit és mikor érdemes tenni!

Munkát keresel? Törekedj a kevesebb néha több elvére! Keress egy jó fejvadászt az online munkaközvetítők helyett.

Karriertipp: Tégy nagyvonalú gesztusokat a feletteseid vagy az üzleti partnereid felé, ez a lépésed gyorsan megtérül!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.