műtét donor májátültetés Szemler Renáta autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szerda este csörrent meg a telefonjuk, ma koradélután már túl volt az életmentő műtéten Szemler Renáta, aki egy balesetben mindkét lábát elvesztette, és májdonorra várt.

Már közel huszonötezren like-olták Szemler Renáta oldalát, aki a közösségi portálon kezdett el májdonort keresni magának. A fiatal tatai lány több mint két éve vár májdonorra. Szinte minden belső szerve károsodott egy 2004-ben történt autóbalesetben. Reni kitartásról tesz tanúbizonyságot - az orvosok már évekkel ezelőtt lemondtak az életéről, ő azonban megmutatja, élni akar. A Life.hu januárban mutatta be Renit, aki alig két hete a Frizbi című műsorban is elmesélte drámai történetét. Portálunk most megtudta, csoda történt: a család telefonja szerda este csörrent meg, és azonnal a SOTE klinikájára szállították a lányt, meglett a donor.

www.szemlerrenata.tk
www.szemlerrenata.tk

"Hajnal negyed ötkor tolták be a műtőbe, és tíz órán át operálták" - közölte a Life.hu-val a lány édesanyja telefonon. - "Egész nap hullnak a könnyeim, az orvosok is bizakodóak, de egyelőre azt mondják, a kritikus időszakon most még nem vagyunk túl" - mondta az édesanya.
Az elkövetkezendő időszak nagyon fontos lesz Reni számára, akinek a sors a jelek szerint felkínált még egy lehetőséget az életre. A lány ugyanis Hajdú Péternek azt is elárulta, az orvosok már rég lemondtak róla, és ha nem találnak donort, az is előfordulhat, hogy már a következő születésnapját sem éli meg. A Renivel készült interjúnkat az alábbi linken tekinthetitek meg.

GYLF

Tipp! Exkluzív képek a kíméletlen kritikusról! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.