párkapcsolat férfi szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Éreztél már titokban gyűlöletet a legjobb barátnőd iránt, amiért megcsípte élete nagy szerelmét, és nem érted, hogy hiába ragadsz meg minden kínálkozó alkalmat, te miért nem találod meg a másik feled? Próbáld ki tippjeinket, amelyek segítségével eltüntetheted a szekrényből a csontvázakat, és közelebb juthatsz a vágyott változáshoz!

Semmi sem történik véletlenül

Ahhoz, hogy megértsd a karmikus kapcsolatok lényegét, előbb meg kell ismerned a karma törvényét. Az élet mindannyiunk számára egy iskola, ahol meg kell tanulnunk a megfelelő leckéket annak érdekében, hogy tudatosan viselkedhessünk, és lelkileg is fejlődhessünk. Buddha szerint a karma nem sors vagy elrendelés, hanem szándékos tetteink olyan következménye, amelyek később visszatérnek hozzánk. A különböző indiai vallások felfogásában a karma először elindítja, majd fokozatosan egyre magasabb szintre vezeti a lelket, ami mindannyiszor újraszületik, amíg a karmikus egyenleg törlődik, majd amikor ez megtörténik, a lélek megszűnik újjászületni. Karmikus kapcsolatban azokkal állsz, akiket már a találkozás első pillanatában régi ismerősnek érzel, vagy megmagyarázhatatlan rokon-, ellenszenvet táplálsz velük szemben. A karmikus kapcsolatok ugyanakkor értékes ajándékok, melyek segíthetnek a spirituális utazásokon, ami csak akkor történhet meg, ha hajlandó vagy elengedni a kicsinyes egódat.

Thinkstock
Thinkstock

Kata, asszisztens (33)

"Az egyetemen csúnyán összetörte egy srác a szívemet. Csodás éveket töltöttünk együtt, tervezgettük a jövőt, aztán váratlanul kilépett az életemből. Utána évekig nem találkoztunk, majd egyszer csörgött a telefonon, és Zsolt kissé félénk hangját hallottam a vonal másik végéről. Már akkor elmondta, nagyon megbánta, amit tett velem, és sírva könyörgött a bocsánatomért, de nagyon dühös voltam rá, és nem bíztam benne. Azt nem árultam el neki, hogy a szakításunk óta mindenkiben őt kerestem, és mivel nem tudtam, hogy mit csináljak, felkerestem egy asztrológust. Ő megnézte a sorsképletemet, és azt mondta, hogy előző életemben 'elkötelezettség-fóbiás' voltam, és minden magyarázat nélkül elhagytam a kedvesemet. Ahhoz, hogy kiegyensúlyozzam a negatív karmámat, szükségem volt erre a tapasztalatra, és amikor ezt megértettem, megbocsátottam Zsoltnak. Ma házasok vagyunk, két gyönyörű gyermekkel."


Hogyan hozhatod helyre a régi hibákat?

A szerelem a legtitokzatosabb érzelem a világon, mégis a legkönnyebben felismerhető. Sokak számára elérhetetlennek tűnik, mégis a leggyakoribb emberi tapasztalat. Minden veszélyével és fájdalmával mindenki a tökéletes szerelmet keresi, ami megszabadít a félelmektől, a belső konfliktusoktól és a kétségektől, legalábbis átmenetileg. Ebben rejlik a probléma, ugyanis az, amit oly régóta keresel, előfordulhat, hogy már régóta benned lakozik. Ha boldog akarsz lenni, add meg másoknak, amit magadnak kívánsz. Egy valódi, szeretetteljes kapcsolat eléréséhez a jelenben kell élned.

Szakíts kedvesen! Ha fájdalmat okozol a karmikus partnerednek, cselekedeted később többszörösen is visszaüthet, egészen addig, amíg nem leszel elég érett a feladat megoldásához. A következő alkalommal tehát, amikor véget ér egy kapcsolatod, legyél együttérző, és soha ne ítélkezz a másik felett. A karma nem büntetés, hanem egy olyan kiegyensúlyozó erő, ami megmutatja, mit kell tanulnod ebből a tapasztalatból. Ahhoz, hogy magasabb rendű szintre léphess, a negatív érzések és a gyűlölködés helyett meg kell értened, hogy volt párod is saját egyéni sorssal rendelkezik, tehát más az életfeladata, ezért el kell őt engedned. Tehát bármit is teszel vagy mondasz, tedd kedvesen és udvariasan, hisz előfordulhat, hogy azok a hibák, amiket a másikban láttál, a te bensődből erednek.

Ne irigykedj másokra! Ha már hónapok óta nem randiztál senkivel, és emiatt frusztráltnak és magányosan érzed magad, nagy a kísértés, hogy árgus szemekkel figyeld (és irigyeld) boldog párkapcsolatban élő ismerőseidet. Ebben a keserű lelkiállapotban könnyen megtörténhet, hogy legszívesebben egy viharos szakítást kívánnál a legjobb barátodnak, vagy titkolt élvezettel árulnád be barátnődnek a pasiját, aki egy másik lánnyal flörtölt a buliban. Ha másoknak rosszat kívánsz, igazából semmit sem javítsz a saját helyzeteden, és az önzés, a harag vagy a féltékenység nem szolgálja a spirituális fejlődésedet.

Thinkstock
Thinkstock

Légy nagylelkű és önzetlen! Legközelebb, amikor bulizni mész egy szingli barátnőddel, ne próbálj meg egyből a reflektorfénybe kerülni, helyette hagyd őt érvényesülni, és örülj szívből a sikereinek. Ha történetesen mindketten ugyanazt a sármos szívtiprót néztétek ki magatoknak a bárpultnál, add át a terepet neki, még akkor is, ha úgy látod, a pasinak inkább te vagy az esete. Ne adj utat a szívedet marcangoló féltékenységnek, és ahelyett, hogy sértődötten elvonulnál egy sötét sarokba, aznap estére tedd félre a keserűségedet és törékeny egódat. Ehelyett higgy abban, hogy hamarosan eljön a te időd is, és tudd, később az egyetlen dolog, ami megakadályozhatja a teljes boldogságodat, ha elveszíted a legjobb barátod bizalmát.

Ne dobj a kukába egy kellemetlen estét! Ez egy nehéz tipp, mert látszólag teljesen érthető és normális gondolat, hogy minél gyorsabban elfelejtenéd a balul sült randevút. Végtére is úgy érezheted, mennyire felszabadító érzés gyors jelentést adni a barátnőknek, hogy a pasi milyen zavarban volt, vagy mennyire idétlen cipőt húzott a jeles alkalomra. Tudjuk, hogy közhelyes mantra a "Ne mondj olyasmit a másik háta mögött, amit nem mondanál egyenesen a szemébe", de most kivételesen ahelyett, hogy vicces élménybeszámolót tartanál az exjelöltről, összegezd úgy az eseményeket, hogy egy nagyszerű sráccal találkoztál, aki nem volt az eseted. Hidd el, hogy a pozitív gondolatok miatt sokkal jobban fogod érezni magad, és a jövőben egy másik randi alkalmával talán plusz pontokat is szerezhetsz.

Eörssy Péter kineziológus véleménye:

"Ha valakinek az előző párkapcsolatai mindig rosszul végződtek, meg kell vizsgálnia, mit és hogyan rontott el, mert mindaddig újra reinkarnálódik, amíg nem változtat a hibáin. A mindig visszatérő és megoldhatatlannak tűnő élethelyzetek egyfajta karmikus feladatot hoznak létre, melynek megoldásához olyan fontos dolgokat kell megtanulni és elmélyíteni, mint a szeretet, a megbocsátás és az együttérzés. Ezek kivétel nélkül az egyén lélekfejlődését is szolgálják, és arra tanítanak, hogy szembenézzen a múltbéli félelmekkel, mert csak így válhat egy későbbi párkapcsolata folyamatos, gyönyörű és spirituális élménnyé."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.