veszély ezotéria kíséret asszony természeti jelenség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kísértetek és kísértetek között is hatalmas lehet a különbség. Minket most éppen fehér ruhás asszonyok szellemei rémisztettek vagy éppen kacagtattak halálra. Íme a Life.hu összeállítása.

Vigyázz, ha ég a gyertya!

Münchentől nem messze, az Ebersbergi erdőben, egy útkereszteződésnél áll egy kicsi, egyszerű kápolna. Az autósok sötétedés után általában észre sem veszik az apró épületet, kivéve, amikor megmagyarázhatatlan fény villan a kápolna ablakában. Ilyenkor a környékbeliek bezárkóznak a házaikba, mert tudják, hogy hamarosan a fehér asszony is felbukkan... Évekkel ezelőtt egy fiatal nőt gázoltak el ezen a helyen, a vétkes sofőr pedig megállás nélkül hagyta a helyszínen meghalni az áldozatát. Valószínűleg ennek a nőnek a szelleme jelenik meg néha az út mellett. És ha még nem lenne így is elég hátborzongató a történet, több autós is balesetet szenvedett a környéken. Akik túlélték, arról számoltak be, hogy hirtelen egy fehér ruhás nő termett a hátsó ülésen, és annyira megijesztette a kocsiban ülőket, hogy elvesztették az uralmukat az autójuk felett.

Iskola az erdő szélén

A szintén németországi Böddeken bei Paderborn nem egy idilli hely, mindössze két házból és az egykori kolostorból kialakított bentlakásos iskolából áll, valamint egy világháborús temetőből. A környéken azonban nem az elesett katonák szellemei kísértenek, hanem az egykor itt élt nemesi család hölgytagja. Évszázadokkal ezelőtt ugyanis egy kastély állt a kolostor mellett, ahol egy tehetős házaspár és három kislányuk élt. Egy halálos kór azonban először a gyermekeket, majd a családfőt ragadta el, csak az asszony élte túl a betegséget. De a gyász és a magány végül elvette az eszét, és öngyilkos lett. A helybeliek szerint a nő szelleme hófehér ruhában megjelenik a teliholdas éjszakákon, és a palotája romjai között keresi elvesztett szeretteit.

A kórház kétségbeesett kísértete

A Fülöp-szigeteki Manila egyik kórházát is egy fehér ruhás szellemasszony tartja rettegésben, aki hol a kórtermekben, hol a tükrökben, hol a klinikán lévők háta mögött jelenik meg. A kórházi dolgozók szerint a nő a rákbetegek számára fenntartott részleg lakója volt, de nem a halálos kór ragadta a halálba... Egyesek szerint öngyilkos lett, mások szerint azonban egy tragikus baleset áldozata. Az asszonyt meg is örökítették egy videón, ami igazán hátborzongatóra sikerült. Ha megnézed, mégsem kell halálra rémülnöd, a felvételeket ugyanis egy filmes "szakkör" készítette, akiket megihletett A kör című japán horror és annak amerikai remake-je.

Stoppos a túlvilágról

1983-ban Portugáliában halálra gázolták Teresa Fidalgót, és cserbenhagyták az élettelen nőt az út mellett, aki belehalt a sérüléseibe - ez áll a hivatalos rendőrségi jelentésben. Az azonban már nem szerepel az aktákban, hogy a fiatal lány azóta sem leli a nyugalmát - gyakran feltűnik a főút szélén, és stoppol. Három fiatal meg is állt a magányos nőnek, közös útjukról videofelvétel is készült, amelyen világosan látszik, hogy Teresa zavarodottan, furcsán viselkedik, mintha nem is ezen a világon élne. A képsorok hamar horrorisztikussá válnak, hiszen a fiatalok balesetet szenvednek, ketten meghalnak, harmadik társuk pedig nem emlékszik semmire... Mielőtt azonban teljesen elképedsz, tudnod kell, hogy a videó David Rebordao portugál rendező reklámja A kanyar című horrormozihoz.

Nagymama a liftben

A liftek hétköznapi közlekedési eszközök, amelyek olykor egészen hátborzongató utasokat is szállítanak. Egy szingapúri irodaház biztonsági kamerái például egy, a folyosókon és a liftekben felbukkanó idős asszonyt rögzítettek, akit a szintén a felvonóban utazó dolgozók láthatóan nem láttak... Mielőtt rád tör a frász már a liftbe lépés gondolatától is, megnyugtatunk. Ez a videó egy igen jól sikerült hamisítvány. Ha nem tudnánk, hogy a felvétel egy szórakoztató tévéműsor számára készült, mi is inkább a lépcsőt használnánk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.