Szenzáció - fekete lyukakat találtak az óceánban

2013.09.24. 13:46

A csillagászok meg vannak győződve róla, hogy léteznek, látni mégsem lehetett őket - egészen mostanáig. Tudósok rábukkantak az óceáni fekete lyukakra.

Megtalálták a fekete lyukak földi hasonmásait. Tudósok szerint az Atlanti-óceán déli részén található képződmények matematikailag azonos értékűek a csillagászok által feltételezett fekete lyukkal az űrben.

Forrás: Thinkstock

Az ETH Zürich és a Miami Egyetem kutatói szerint ezekben a hatalmas óceáni örvényekben tulajdonképpen ugyanaz történik a vízzel, mint a fénnyel: az örvények szorosan körülveszik a víz útvonalát, ami így mindent magába szippant. Pozitív hatása, hogy mérsékelni tudja a melegedő éghajlat miatt olvadó jégtáblák negatív hatásait. A kutatók eredménye forradalmi, hiszen várhatóan számos eddigi kérdésben segíthetnek, kezdve a környezetszennyezéstől egészen az éghajlatváltozásig.

Lelepleződött a Loch Ness-i szörny rejtélye?http://www.life.hu/tested-lelked/20130705-a-loch-nessi-szorny-valojaban-csak-egy-foldrajzi-jelenseg-egy.html A Húsvét-sziget rejtélyes civilizációjahttp://www.life.hu/tested-lelked/20130522-ezoteria-es-misztikum-a-husvetsziget-rejtelyes-civilizacioja.html 4 rejtélyes eset, ami talán örökre titok maradhttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130306-4-misztikus-tortenet-ami-talan-nem-csak-mese.html A barbadosi mozgó koporsók rejtélyehttp://www.life.hu/tested-lelked/ezoteria/20130116-barbados-a-kulonleges-mozgo-koporsok-rejtelye.html
Atlanti-óceáncsillagászattudományfekete lyukörvényéghajlatváltozásrejtélyáramlás