asztrológia ezoterika havi horoszkóp horoszkóp
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az év utolsó hónapja különleges asztrológiai meglepetéseket kínál. Íme a Life.hu decemberi horoszkópja.

Kos

A december eleji égi konstellációk feltöltenek erővel és energiával, ezáltal pedig cselekvésre is sarkallnak. Használd ki azt a csodás, egyben láthatatlan segítséget, amelyet kívülről kapsz. Szellemi fejlődésednek most nem lesz akadálya, szinte szívod magadba a tudást. A most következő hetekben barátaid és segítőid játszanak főszerepet az életedben, bátran tedd fel a kérdéseidet nekik, ha valamiben bizonytalan vagy.

Vagány programtipp: Tenisz - fedett pályán. Hetente legalább egyszer!

Bika

Az elmúlt hónapokban sok dolog történt veled, volt benne jó és kellemetlen is, viszont a mérleg nyelve mindig kiegyensúlyozottan alakult. Ám az év utolsó havában ez a látszólagos nyugalom véget ér, tele leszel feszültséggel, egészen december 20-ig. Úgy fogod érezni, még tenned kell valami különlegeset azért, hogy jól zárd az évet. Sok érdekes eredményt le tudsz tenni az asztalra, de jó, ha lenyugszol, s kicsit a békére, az ünnepre, a családra koncentrálsz. Az év utolsó napjaiban vidám és kiegyensúlyozott pillanatokat élsz át, valamint sok új tervet kovácsolsz a 2014-es esztendőre.

Vagány programtipp: Egy meglepetés-utazás jót fog tenni. Terv nélkül kezdd el böngészni az irodák ajánlatait, és csapj le egy kedvező, last minute ajánlatra.

Ikrek

Jegyedhez illeszkedve az év utolsó havában mást sem csinálsz, mint változtatásokon töröd a fejed. Nem nyugszol, létre akarsz még hozni valamit, amitől másoknak leesik az álla. Légy körültekintő, mert a nagy buzgóságban hibát véthetsz, s elhamarkodott lépéseket tehetsz. Ne dönts úgy, hogy egy adott ügyet nem jártál megfelelően körbe. Apró segítségként megsúgjuk, hogy Jupiter folyamatos támogatást biztosít neked, így egy elsietett döntés esetén is kihúz majd a bajból. Természetes, hogy az évforduló arra ösztökél, változtass pár dolgon sürgősen, de ne bármi áron, és ne hidakat magad mögött felégetve. Lépéseid legyenek előkészítve és alaposan megfontolva.

Vagány programtipp: Tervezd meg a szilveszteri bulit előre. Bérelj ki egy erdei vadászházat, lepd meg ezzel a családot vagy a barátokat - vagy mindkettőt!

Rák

A november leterhelt és sokszor meg is nehezítette a dolgod, ám a december sokkal könnyebb, vidámabb és eredményesebb lesz. Érthető, hogy eleinte el sem akarod hinni, hogy minden a te malmodra hajtja a vizet, de a sors segít, és egy kifejezetten szerencsés és egyben kiegyensúlyozott időszakot tár eléd, aminek csak ki kell használni a lehetőségeit. A hónap második hetében lesz pár kellemetlen napod, mert olyan események nehezítik meg az életedet, amelyekre nem vagy felkészülve. Pár konfliktus is jöhet, de türelemmel, kedvességgel mindent lerendezel. Hirtelen adódhat egy költözés vagy munkahelyváltás is, amit érdemes megfontolnod.

Vagány programtipp: Szervezd meg időben a téli sportok hétvégéjét, ahová vidd a családodat.

Oroszlán

December havának első napjaiban rengeteg dolgod lesz, állandóan jössz-mész, tevékenykedsz, alig tudod utolérni magad, ám nem a hivatalos munka miatt, hanem azért, mert otthon próbálsz különleges körülményeket teremteni, advent idejére. Jól teszed, ha élvezed a karácsonyi előkészületeket! A hónap közepén váratlan nehézséggel kell szembenézned, mendemondák, kellemetlen keresztkérdések törhetik meg jó hangulatodat, de ne keseregj, foglalkozz azzal, ami örömöt okoz neked. Szívügyek terén 8-a után várhatsz felemelő változást.

Vagány programtipp: Szervezz süticserét a barátnőkkel. Mindenki süt valamit, cserélgettek, kóstolgattok, aztán jöhetnek a receptek is!

Szűz

Az égi konstellációk jelentős szerepet játszanak decemberben, folyamatosan ösztökélnek, nem hagynak pihenni, cselekvésre sarkallnak. Érezni fogod, hogy kiemelten fontos lesz a munkád, az esetleges vizsgáid, és a hónap első felében ráadásul csakis önmagadra számíthatsz, külső segítségre aligha. Ugyanakkor jó hír az, hogy így az év végén szerencsésen alakulnak a dolgok, és anyagilag is jól jársz. Családi életed nem lesz kiegyensúlyozott, a hónap elején feszültségekkel kell szembe nézned, egyértelműen amiatt, mert sokat dolgozol. Próbáld megtalálni az arany középutat, törekedj a béke fenntartására, hogy a karácsony szép lehessen. Ha még keresed az igazit, az év vége fordulatot hoz!

Vagány programtipp: Jót tenne neked egy wellness-hétvége, távol az otthonodtól!

Mérleg

Itt az év vége, s a rengeteg tennivaló magával ránt, néha egyenesen azt fogod érezni, hogy a fejed fölé érnek a feladatok. Energiatartalékaidat most nem tudod megkímélni, kénytelen vagy magasabb fokozatra kapcsolva dolgozni, és szellemi fejlődésedbe is időt ölni. Az év utolsó havában - az elmúlt évekhez hasonlóan - ismét hajlamossá válhatsz a túlköltekezésre, ezért anyagi ügyekben legyél fokozottan körültekintő és előrelátó! A karácsony nem egyenlő a pazarlással, a hitelfelvételt pedig kerüld el. Jóval több kiadás várható családoddal, vállalkozásoddal vagy akár hobbiddal kapcsolatban. Még szerencse, hogy adódnak új bevételi lehetőségek, így ki tud egyenlítődni a mérleg nyelve.

Vagány programtipp: Csatlakozz egy pilates-csoporthoz, minden héten legalább egyszer tornázz!

Skorpió

Egy meglehetősen mozgalmas, izgalmas, érzelmekkel zsúfolt december vár rád. Ügyelj arra, hogy a lehetőségeket ne hagyd elmenni magad mellett. Sok dolog fog megváltozni körülötted, viszont hogy mennyit hozol ki az adódó lehetőségekből, csak rajtad múlik. Amennyi időt és energiát ölsz a dolgaidba, annyi jó fog visszaköszönni. Új szerelemre és barátokra is lelhetsz, csupán ki kell nyitnod a szíved, és sok meghívásra kell igent mondanod. A külvilág számára nagyon vonzó jelenség leszel, a kedvesség és jó szándék, amit sugárzol mások felé, hozzád vonzza azokat, akik segítőid, támaszaid, barátaid lehetnek. Anyagi ügyeket illetően kissé elúszhatsz, erre figyelj!

Vagány programtipp: Vállalj önkéntes munkát, gyerekotthonban, állatmenhelyen.

Nyilas

Végre egy olyan december vár rád, amikor a munka háttérbe szorul, a tanulás és az esetleges vizsgák is csak sokadlagos szerepet játszanak, annál inkább fontos lesz a szeretteiddel, otthonoddal való törődés - és még élvezni is fogod, hogy tehetsz valamit önmagadért és közvetlen környezetedért. Olyan dolgok játszhatják most a főszerepet, amelyeket háttérbe szorítottál a szakmai előmeneteled érdekében. Anyagiakkal kapcsolatban ne siess el semmilyen lépést, ami az év eddigi részében ráért, az megvár most már januárig! Lazításra lenne szükséged, keresd meg a módját annak, hogy a feszültséget levezethesd - szórakozz, menj társaságba, mosolyogj sokat!

Vagány programtipp: Ne halaszd el az első hóesést, menj síelni, vagy csak egyszerűen sétálni és hógolyózni. A Mátra ilyenkor gyönyörű!

Bak

Az adventi készülődés az elmúlt évekhez képest sokkal jobban magával ragad, ezért cserébe alig lesz nyugalmas perced, hisz a munkád mennyisége nem csökken, a családod igényt tart rád, és a barátaid sem akarnak túl sokat nélkülözni. Egyet tehetsz: jól osztod be az idődet, előre felkészülsz mindenre, semmit ne halassz az utolsó pillanatokra. Rengeteg dolog fogja lekötni a figyelmedet decemberben, úgyhogy karácsonyig ne számíts nyugodt percekre. Az év idei részében megtett erőfeszítések azonban nem voltak hiábavalóak, anyagilag kedvező hónapra számíthatsz, a plusz bevételek garantáltak.

Vagány programtipp: Adventi koncertek sokasága lesz, egyre mindenképpen menj el!

Vízöntő

Az év végén itt az idő arra, hogy számot vess, örülj a jónak, értékeld az elért eredményeket, beismerd esetleges hibáidat, és legfőképpen ne dugd a fejedet a homokba a régi, lezáratlan ügyekkel kapcsolatban. Jó lenne, ha ez utóbbiakat gyorsan átgondolnád, és megpróbálnád valahogy megoldani, hisz nem kellene őket áthurcolni a 2014-es esztendőre. Ha van bármilyen jellegű tartozásod, ígéreted, elszámolni valód, akkor készülj fel arra, hogy azt ki kell egyenlítened, be kell tartanod. A pénzügyek kiemelt figyelmet kapnak most, a költekezés nem javallott, ugyanakkor, ha mégis elcsúsznál valamin, akkor tudd, hogy a családodtól bármikor számíthatsz segítségre. A váratlanul kínálkozó munkalehetőségeket használd ki, akár egy órára, akár egy estére vagy egy hétvégére szóljanak is!

Vagány programtipp: Rendezz garázsvásárt vagy csereberepartit. Mindenki hoz valamit, mindenki visz valamit!

Halak

December első napjaiban az égiek igen erős hatással lesznek érzelmeidre, nyílt, őszinte kommunikációra sarkallnak. Érzed ezt a hatást, de nehezen szánod rá magad arra, hogy beismerd, társaságra vágysz, és, hogy jó lenne a családdal is időt tölteni. Tény, hogy sok a munkád és egyéb tennivalód, de ez nem elég indok arra, hogy nélkülözd a szeretteidet. Ha feltétlenül szeretnél kicsit egyedül lenni, akkor szökj el egy hétvégére, de utána vesd bele magad a karácsonyi előkészületekbe, és élvezd a forralt bort és a mézeskalácsot. Talán az majd mégis örömre ad okot, hogy legalább az anyagiakat illetően nem kell aggódnod, a munkád eredményesnek bizonyul.

Vagány programtipp: Szereted az úszást? Télen sem nékülözheted a vizes örömöket? Keress egy minden luxussal felszerelt fürdőt.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.