öregedés párkapcsolat szex szexualitás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legelső szexuális élményeinket általában tizenévesen szerezzük, de gyakran a legcsodásabb szeretkezésekre csak jó pár évvel, sőt, évtizeddel később kerül sor. Hogy miért? A Life.hu utánajárt!  

1. Magabiztosabb vagy

A nők mindig túl kövérnek tartják magukat. Soha nem elégedettek a testükkel. Az idő múlásával azonban egyre kevésbé gátlásosak a kisebb-nagyobb problémák miatt. Bizony, jó pár évnek kell eltelnie ahhoz, hogy ne érdekeljenek minket a felesleges kilók, a túl nagy vagy túl kicsi keblek vagy a túl kerek csípő. Ahogy a párunktól sem várjuk el, hogy tökéletes legyen! És ha már nem érezzük magunkat zavarban szex közben, a várva várt és vágyva vágyott orgazmus is egetrengetőbb lehet!

Thinkstock
Thinkstock

2. Stabilabb az anyagi háttered

Még hogy a pénz nem boldogít!? Talán furcsának találod, hogy mégis mi köze van a vagyonnak a szexhez, de ha belegondolsz, elég sok. Tizenévesen valószínűleg még nem telt neked sem drága, szuperszexi fehérneműkre vagy különböző segédeszközökre és játékszerekre. Később, az évek előrehaladtával, ahogy jobban állsz anyagilag, máris megengedhetsz magadnak olyan dolgokat, amelyek ahhoz kellenek, hogy izgalmasabbá, forróbbá tedd a szeretkezést.

3. Több tapasztalatod van

A rutin meg az évek... Ez az élet számos területén igaz, és az erotikát illetően is így van. Például ha minél többet sportolsz, annál jobb kondícióban leszel. Minél többet dolgozol, annál könnyebben végzed el a feladataidat. Minél többet gyűröd a lepedőt, annál élvezetesebb és izgatóbb lesz számodra a szex!

4. Nyitottabb vagy

A szeretkezés nemcsak jobb lesz évről évre, hanem az évek múlásával egyre fontosabbá is válik. Ha már megvannak az "alapok", valószínűleg még nyitottabb leszel az újdonságokra, mint a szexuális életed elején. Persze a szex sosem unalmas, de mégis mindig izgatóbbá lehet tenni! Egyre szívesebben próbálsz ki bonyolultabb, új pózokat, nyitottabb leszel az orális élvezetekre, a kézimunkára, a közös önkielégítésre, talán még az anális együttlétet sem tekinted tabunak - mindezt a magad és a párod kedvéért.

5. Idősebb szexpartner extrákkal

A mai pasik számára a szépségideált és a szexszimbólumot az idősebb nők testesítik meg. Melyik huszonéves lány veszi fel a versenyt érzékiségben Madonnával, Jennifer Lopezzel vagy Sharon Stone-nal? És ott vannak a korosabb pasik is! Hugh Jackman, Daniel Craig, Robert Downey Jr. vagy Matthew McConaughey sem húszéves már, mégis bármelyiküket elfogadnánk - hálótársnak.

Thinkstock
Thinkstock

6. Kevesebb a tabu

Az önkielégítés tabu. Az egyéjszakás kalandok "rajongóira" gyakran ferde szemmel néznek. Szex szerelem nélkül? Skandallum! És még sorolhatnánk az érzékiség titkolnivalónak és megvetendőnek vélt és tartott oldalait. Ahogy öregszünk, egyre kevésbé adunk mások véleményére. Egy tapasztalt, libidója teljében lévő nő, ha éppen egyedülálló, manapság már nem tartja magát aggszűznek. Ha nincs, aki kielégíti, megoldja - magának, vagy becserkész egy alkalmi szeretőt.

7. Megbecsülöd a jó szeretőt

A minőség sokkal fontosabb, mint a mennyiség! Bizony, éveknek kell elmúlnia, és kapcsolatoknak kell felbomlania ahhoz, hogy tisztelni tudjunk egy jó szeretőt a képességeiért, és megbecsüljünk egy fantasztikus szeretkezést a felejthetetlen élményért. Ugyanakkor könnyebben véget is vethetünk egy kapcsolatnak, ha nem kapod vissza azt, amit adsz, ha nem azt nyújtja a kedves a hálószobában, amit vársz és elvársz.

8. Nem annyira fontos a szex hossza

A minőség fontos, a mennyiség kevésbé, ezt tudjuk. Ugyanez vonatkozik az időtartamra is. Ahogy idősebbek és tapasztaltabbak leszünk, már nem várjuk el az órákon át tartó kényeztetést. Persze ez nem azt jelenti, hogy csak a gyors menetek lehetnek jók és kielégítőek! De nem akarunk megfelelni a másfél órás szex mítoszának - a lényeg a tökéletes élvezet.


Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.