Elárverezik Marilyn Monroe elveszett szerelmes leveleit

színésznő Marilyn Monroe szerelem Arthur Miller férj levél árverés szexszimbólum
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Decemberben bocsátják aukcióra Beverly Hillsben a szexszimbólum, Marylin Monroe elveszettnek hitt szerelmes leveleit második és harmadik férjével. A gyűjtemény akár egymillió dollárt is érhet.

A színésznő 1962-es halála után Lee Strasberghez, Monroe mentorához kerültek a levelek, majd ő továbbadta egy barátjának. Ennek az ismerősnek a családja kínálta árverésre a kollekciót, amelyben összesen 300 levél és fénykép található. A második férj, azaz a baseball sztár, Joe Dimaggio azon leveleit kaparinthatja meg valaki, amelyeket válásuk előtt küldött feleségének.

Forrás: Origo

"Szeretlek és veled akarok lenni. Semmire nem vágyom annyira, mint arra, hogy újra megbízz bennem" –írta a baseball csillag. Monroe harmadik férjéhez, Arthur Millerhez írt levelei is a kollekció részei - tudósít az MTI. "Kétszeresen nehéz megérteni, hogy te, a legkülönb és legcsodálatosabb emberi lény, engem választottál" – írja levelében Monroe Millernek.

A leveleken kívül még fotókat, festményeket, ruhákat vásárolhatnak meg a licitálók. A kurátorok hatalmas érdeklődésre számítanak, a világ minden tájáról. Az árverés előtt négy napig megtekinthető lesz a gyűjtemény.

"Monroe és Dimaggio kapcsolata nagyon felfokozott és tiszavirág életű volt, alig 8 hónapig tartott. Együtt nem tudtak élni, külön viszont nagyon szépen. Élete végéig jóban maradtak, sőt a férfi Marilyn halála után még húsz évig küldte a rózsacsokrokat a nő sírjára. Harmadik és egyben utolsó házassága Arthur Miller íróval köttetett 1956-ban, aki kedvéért még a zsidó vallásra is áttért."
További érdekességeket Marilyn Monroe-ról sztárszerzőnk, Takács Nóra cikkében találhatsz IDEkattintva!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.