Ezért ne házasodj és ne vállalj gyereket pusztán szerelemből!

Forrás: Thinkstock -
házasság szeretet szerelem
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Persze, vitatott dolog a szerelem első látásra, de a nagy szívdobbanás akár a találkozás első pillanatában is megtörténhet. Mintha egy startpisztoly dördült volna el a szerelem futópályáján. Akár az első randin sprintre válthat a futam, amikor fokozódik az a nagyon tettenérhető és beazonosítható bizsergés.

Ha eddig volt is benned egy kis önzés, köddé válik. Csak ő létezik. Mindent megtennél érte és bármiről lemondanál. Nem szereti a gyerekeket? Nem gond, majd a közöset imádni fogja. Nem dolgozik évek óta? Sebaj, most új erőre kap. Vagy éppen a jó, most dohányzom, és van rajtam egy kis felesleg, de miatta képes leszek változtatni, érzem.

Egy felmérés szerint a vak szerelem átlagos élettartama két év. Természetesen ettől nagyon markáns eltérések is előfordulhatnak, de egy dolog biztos.

A szerelem érzésére nincs túl sok ráhatásunk.

Forrás: Thinkstock

Annyit mondunk, szerelmes lettem, vagy elmúlt a szerelem. És legyünk őszinték, a szerelemben ugyan nem mi vagyunk önzők, a szerelem maga önző. Hallottál már olyat, hogy a szerelmes ember számára megszűnik a külvilág? Esetleg elhanyagolja a munkát? Vagy a szüleit? Esetleg a barátait?

Egy igazi párkapcsolatban a felek segítik egymás szellemi fejlődését, és úgy haladnak egymás mellett, mint amikor felfelé mész a lépcsőn. Bal láb, jobb láb, bal láb, jobb láb... A szerelem euforikus állapotában ez nem kerül fókuszba. Nem is baj, nincs is ott a helye.

Ezzel nem azt akarom mondani, hogy ne kívánnám mindenkinek, hogy legyen fülig szerelmes, csupán azt, hogy a szerelmet ne azonosítsuk a valóban önzetlen szeretettel. A szerelem talán szükséges, de bizonyossaggal nem elégséges összetevője a hosszútávú, boldog és stabil párkapcsolatnak. A szükséges összetevő a szeretet. A szeretetből még nem ábrándult ki senki, szerelemből annál inkább.

A mondás szerint: "Ne válaszolj, mikor dühös vagy, és ne dönts, mikor szomorú vagy. És ne ígérj semmit, amikor boldog vagy."

Ezért ne házasodj és ne vállalj gyereket pusztán szerelemből.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.