Kiderült! Délután 3 órakor a legjobb a szex

hormon szex férfi délután
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hiába dolgozik a többség délután háromkor, a legideálisabb időpont a szexre mégis csak ez volna: ekkor van ugyanis a leginkább összhangban a férfi és a női hormonszint.

A délutáni órákban a nők szervezetében tekintélyes mennyiségű kortizol halmozódik fel, ami segít az éberség, az élénkség elérésében. Ugyanekkor a férfiak szervezetében több az ösztrogén, aminek eredményeként "érzelmileg jobban jelen vannak" az aktus során.

Forrás: Thinkstock

A fenti elmélet Alisa Vitti hormonszakértőtől származik, aki szerint a délután 3 óra az az időszak, amikor a heteroszexuális párok számára a szex a leginkább élvezetes. A nők ilyenkor a legenergikusabbak, a férfiak ilyenkor a legérzelmesebbek, ergo a keret tökéletes egy délutáni násztánchoz.

"Amíg a férfi alszik, a szervezetében tesztoszteron termelődik, ami a szexuális vágy és teljesítmény szempontjából kulcsfontosságú. A tesztoszteronszint a reggeli órákban a legmagasabb, ez tehát a leginkább tökéletes időpont a szexre a férfiak számára. A nők ugyanakkor reggel még fáradtak, és inkább este, amikor testünkben már elegendő kortizol termelődött, kívánják meg a szexet. Éppen ezért a köztes időpont a délután három óra, amikor a férfi szervezetében több az ösztrogén, és ezért érzelmesebb" – állítja Alisa Vitti.

A pár kiegyensúlyozott szexuális életének titka az, hogy harmonizálják libidójukat, és megtalálják azt az időpontot, amikor a legjobban képesek értékelni egymás társaságát a hálószobában.

A leghülyébb tanácsok párkapcsolatban élőktől szingliknekhttp://www.life.hu/intim/20160104-hulye-tanacsok-parkapcsolatban-eloktol-szingliknek.htmlSokszor úgy tűnik, hogy a párkapcsolatban élők és a szinglik egészen máshogy látják a világot, így a közöttük fellépő kommunikáció is gyakran féresiklik. Íme, 8 „jótanács”, amivel az egyedülállő nőket kiakasztják párkapcsolatban élő barátnőik. Intim--Így smárol Justin Bieber – Fotó!http://www.life.hu/intim/20160104-justin-bieber-hailey-baldwinnal-smarolt.htmlAz énekes legújabb Instagram-fotói elég erotikusra sikerültek. Justin Bieber az állítólag csak jó barátjával, Hailey Baldwinnal nyomott le egy heves csókcsatát. IntimOrigoChris Hemsworth újévi fotójától lepattan a tangánkhttp://www.life.hu/intim/20160103-chris-hemsworth-zinesz-ujevi-fotojatol-lepattan-a-tangank-igazan-dogos.htmlA jóképű színész igazán hatásvadász képpel köszöntötte az új esztendőt. Intim--Nők vs. férfiak: a nő kicsinek látja a mellét, a férfi a farkát (18+)http://www.life.hu/intim/20151230-pilat-gabor-nok-vs-ferfiak-a-no-kicsinek-latja-a-mellet-a-ferfi-a-farkat.htmlA nő nem boldog, mert kicsinek látja a mellét. A férfi a farkát. A férfi frusztrált, mert kopaszodik. A nő meg a narancsbőr miatt... IntimThinkstockDolgok, amiket soha ne tegyél az első randin - Ezeket azonnal felejtsd el!http://www.life.hu/intim/20160102-dolgok-amiket-soha-ne-tegyel-az-elso-randin.htmlAz ünnepek alatt szorgalmasan nyomogattad a Tindert, és sikeresen randira hívott egy lovag? Adunk néhány tippet, amelyeket érdemes megfogadnod. IntimNorthfotoÍme, 10 meghökkentő dolog a péniszrőlhttp://www.life.hu/intim/20160102-ime-10-meghokkento-dolog-a-peniszrol.htmlHa szorgalmasan olvasod a Life.hu Intim rovatát, valószínűleg már mindent tudsz a férfiakról. Most elárulunk néhány tényt a péniszről, amiről valószínűleg még nem hallottál. IntimThinkstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.