Egy megkérdezett szakértő szerint nem a kapcsolatuk fokmérője, hogy a hercegi pár nyilvánosan nem érintkezik egymással. Íme, a magyarázat. 

A Vilmosról és Katalinról készült fényképekről szinte sugárzik, hogy a fiatal házaspár mennyire szereti és tiszteli egymást, ám csak elvétve látni őket, hogy megérintik egymást, netán megfogják egymás kezét. 

Forrás: AFP/Biju Boro

Ami nekünk, földi halandóknak egyértelműen a szeretet és az összetartozás jele, az a királyi család esetében egészen másképp működik – árulta el a People magazinnak a királyi etikett szakértője, Myka Meier. A legvalószínűbb érvelés, hogy az olyan utazások során, mint például amilyen az indiai körútjuk is volt, technikailag a brit monarchia képviselőiként jelenik meg a házaspár. A nyilvánosság előtt csak nagyon kevésszer mutatják ki a vonzalmukat, mert külföldön is igyekeznek professzionálisak maradni” – magyarázta a szakértő, aki hozzátette: nincs egyértelmű szabály a brit királyi etikettben arra vonatkozóan, hogy szabad-e nyilvánosság előtt érintkezniük a házaspároknak. 

Furcsa szokások a világ körül
Ha turistaként egy idegen országba látogatsz, érdemes képben lenned néhány helyi szokással és íratlan törvénnyel. Egy óvatlan mozdulat, amely az egyik városban teljesen hétköznapi és megengedett, könnyen lehet, hogy máshol tiltott, és súlyos büntetést von maga után. A Life.hu cikkéért kattints ide!