A férfiak negyede színleli az orgazmust: Íme az okok (18+)

Forrás: Dreamstime -
színlelés felnőtt orgazmus férfiak
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nők többsége képes arra, hogy a megfelelő időben a megfelelő nyögésekkel álcázza, hogy nem élvezett el, de a férfiak esetében egyértelműbb jele van az orgazmusnak. Ennek ellenére mégis számos férfi létezik, akik gyakran játsszák el a kéjérzés legmagasabb fokát.

Egy friss kanadai kutatás szerint a férfiak negyede színlelt már orgazmust jelenlegi kapcsolatában. Az okok általában hasonlóak, mint a nők esetében. A Mechanical Turk online platformon 230 fiatal férfi – 18 és 29 év közöttiek – számolt be tapasztalatairól, s bizony 25 százalékuk színlelt már az ágyban.

Forrás: Dreamstime

„A férfiak is színlelik az orgazmust, méghozzá ugyanúgy szexuális és kapcsolati okok miatt, mint a nők. A tapasztalat ilyenkor nem a legjobb, gyakran nem sikerült a megfelelő partnert választani, és ezért nem elég erős a vágy, illetve az ahhoz kapcsolódó elégedettség sem" – olvasható a tanulmányban.

Gyakori azonban az is, hogy a férfi szereti a partnerét, és szeretné összehangolni vele orgazmusát, ezért aztán eljátssza, hogy hamarabb vagy később megy el. Van persze, hogy egyszerű fiziológiai okok állnak a háttérben: a túlzott alkoholfogyasztás miatt nehézkessé válik az elélvezés, ezért a férfi inkább színlel. A Psypost.org szerint a férfiak az aktusok legalább 30 százalékában színlelnek.

A szakemberek szerint fontos, hogy a párok nyíltan beszéljenek arról, hogy élvezik-e a szexet, és merjék kommunikálni vágyaikat.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.