súlytalanság szex gravitáció
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az emberiség már csak olyan, hogy mindent (és mindenhol...) szeretne kipróbálni, amióta pedig meghódítottuk a világűrt is, élénken foglalkoztat sokakat a kérdés: milyen is lehet ott szexelni? Utánanéztünk, mit mond erről a tudomány, és mik az izgalmas fejlemények.

Űrben játszódó sci-fikben rengetegszer láthattunk már szeretkező párokat (legutóbb Jennifer Lawrence-t és Chris Prattet az Utazókban). A valóban űrben járt asztronautákat a hazatérésük után gyakran faggatják a témáról, és különféle tudományos kísérletek is zajlottak már ezzel kapcsolatban. Az emberiség fantáziáját minden kétséget kizáróan foglalkoztatja az, hogy milyen is lehet az űrszex. A dolog újdonsága és erotikus vonatkozásai mellett pedig ez a kíváncsiság már csak azért is érthető, mert könnyen lehet, hogy valamikor a jövőben ezen a kérdésen fog múlni a fajunk jövője is...

Forrás: Youtube

Történt-e már űrszex?

Kezdjük a legfontosabbal: szexelt-e már valaki is a világtörténelem során az űrben? Nos, legjobb tudásunk szerint nem történt még ilyen. Az űrexpedíciók szabályzata kimondottan tiltja az ilyesmit a számos veszélye miatt (ezekről később), az amerikai űrhivatal (NASA) pedig többször megerősítette hivatalosan is (mert rendszeresen megkérdezik tőlük...), hogy ilyesmi nem volt eddig sosem része a küldetéseknek, és nincs arról tudomásuk sem, hogy az asztronautáik a saját szakállukra huncutkodásba kezdtek volna.

Nincs róla tudomásuk, szóval akár elő is fordulhatott ilyesmi valamelyik űrhajó rejtett zugában egy csendes pihenőidőben? Száz százalékig nem lehet kizárni a dolgot, de nagyon-nagyon valószínűtlen esemény lenne, több okból is. Az űrhajósok ugyanis szinte állandó megfigyelés alatt állnak az expedíciók során, érthető okokból, a beosztásuk pedig annyira szoros, hogy lényegében állandóan el vannak látva feladatokkal. Nem is töltenek fenn olyan sok időt, hogy érdemi vonzalmak kialakulhassanak, és a karrierjét sem kockáztatná senki egy röpke numeráért (mondjuk „az első űrben szexelő ember" cím már elgondolkodtatóbb...). Ráadásul az űrhajósok arról számoltak be, hogy fent eszükbe sem jut ilyesmi, az űrrepülés izgalma-stressze és a speciális körülmények mind a libidó ellen dolgoznak.

Forrás: Youtube

Házaspár viszont volt már fenn együtt az űrben: 1991-ben az amerikai Jan Davis és Mark Lee párosa a kiképzőtáborban jött össze, és nem sokkal az űrutazás kezdete előtt kötöttek házasságot.

Valószínűleg nekik volt a legkülönlegesebb nászútjuk az emberiség történelmében,

de a szexuális témákat feszegető kérdésekre nem voltak hajlandóak válaszolni a visszatérést követően. Csak elmondták volna, nem?

Milyen lenne az űrszex?

Elvileg nem kivitelezhetetlen, de rendkívül macerás, számos okból. Elsőnek mindjárt ott van a súlytalanság állapota (vagy szakszerűbben: a mikrogravitáció), amiben ugye a legkisebb fizikai kontaktus hatására is távolodni kezd a másik test, szex közben meg ugye csak szükség lenne némi lökdösődésre... De oké, ez még ilyen-olyan rögzítésekkel, speciális eszközökkel megoldható. A nagyobb baj az, hogy a gravitáció hiánya a belső működést is befolyásolja, például alacsonyabb lesz a vérnyomás, lassabb a véráram - és sokkal nehezebben összehozható egy erekció. Sőt ez a női izgalmi állapot elérésében is gondot okoz, mivel ugyebár ott is a vér jó helyre tódulása okoz forróságot, arról nem is beszélve, hogy a nedvek is nagyon másképp viselkednek súlytalanságban lebegve.

Kutatások azt is kimutatták, hogy a férfi asztronauták tesztoszteronszintje jelentősen csökken egy űrutazás alkalmával - az okot pedig máig nem tudják, csak azt, hogy hazatérés után visszaáll normálisra az érték. Emellett űrkörülmények között gyorsabban el is fárad az emberi test, márpedig az űrszexhez elég sokat kéne akrobatikázni. Olyan esztétikai részletekbe pedig már bele sem megyünk, hogy a szex közbeni izzadás eredménye cseppekben lebegne az akciózó pár körül...

Forrás: Youtube

Milyen űrszexprojektek léteznek?

Nyilván a tudományt is foglalkoztatja az űrbeli szex kérdése, persze elsősorban a fajfenntartás felől szemlélve. A világ jelenleg talán leghíresebb tudósa, Stephen Hawking 2006-ban kijelentette, hogy az emberiség jövőbeli fennmaradásának legfontosabb feltétele ennek a problémának a megnyugtató megoldása, és ennek megfelelően kísérletek is zajlottak már.

Persze nem emberekkel: de egerek és patkányok szexeltek, sőt szaporodtak is már súlytalanság állapotában. Az eredmények felemásak: a súlytalanság állapotában fogant és született patkányok normál gravitációs körülmények között nem tudtak rendesen tájékozódni, az ugyanilyen körülmények között szaporított egerek pedig sokkal kisebb arányban tudtak továbbszaporodni, mint a normális társaik. Arra pedig még semmilyen állat esetében sem volt elég idő, hogy a fogantatástól a teljes kifejlődésig a kísérlet minden fázisa súlytalanságban történjen - és jó eséllyel a gravitáció hiánya a csontok és izmok kialakulásában komoly nyomot hagyna, az űrben a magzatot érő komoly sugárzásról nem is beszélve.

Kevésbé komoly projektek is léteznek: a Pornhub nevű internetes szexoldal 2015-ben közösségi finanszírozással akarta megvalósítani azt a pornófilmet, amiben a történelem során először szexeltek volna odafent a szereplők. 3 és fél millió dollárból gondolták megvalósíthatónak, de ennek csak a töredéke jött össze. Úgy tűnik, arra senki sem ad szívesen pénzt, hogy valaki más lehessen az első szexelő ember az űrben.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.