Tabuk nélkül a párkapcsolatról
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az, hogy létezik kettősség, csupán segítség ahhoz, hogy megismerjük a világot, benne önmagunkat, és döntéseket hozhassunk. A dualitás viszonyítási pontokat ad nekünk a dolgok helyes megítéléséhez. A felismerések sosem parancsszóra történnek meg, hanem szabad akaratból.

Olyan valóságban élünk, ahol mindent kettősségben érzékelünk, mint anyag és szellem, jó és rossz, és a legalapvetőbb póluspár, a férfi és a nő. Minden pólus valamelyest magában hordozza saját ellenpólusát, így minden nőben vannak férfi tulajdonságok, és minden férfiban női jellemzők is. Egyetlen pólus sem távolítható el a világból, mert ezzel az ellenpárját is száműznénk, ezért nem az egyik oldalt kell választani és erősíteni, hanem egyesíteni kell az ellentéteket.

A világon mindennek megvan a maga ellenpólusa, a másik oldala Forrás: Thinkstock

Az egységben nem létezik önmagában álló igen vagy nem. Ellentétek léteznek, de ez hozza közelebb az egységet. A mondás szerint: „Aki negatív, az a felhőt látja. Aki pozitív, az a napot. A bölcs az eget látja.”

A világon mindennek megvan a maga ellenpólusa, a másik oldala.

Ahogyan a belégzésnek szüksége van kilégzésre, a kilégzésnek is belégzésre. Ha valamelyik oldal túl nagy hangsúlyt kap, felborul az egyensúly. Az asztmás például túlzásba viszi a belégzést, és „elhanyagolja” a kilégzést.

Amennyiben valami ellen harcolsz, energiát adsz neki, és megerősíted. Ezért soha ne az elnyomás vagy a párod rossz tulajdonsága ellen küzdj! Minthogy egy jó párkapcsolat alapfeltétele az, hogy jó állapotban vannak a résztvevők, ezért a legtöbbet a a kapcsolatodon is akkor tudsz javítani, ha először önmagadat hozod jó állapotba. Ha megtalálod saját magadat, a saját megvilágosodásodat.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.