Tabuk nélkül a párkapcsolatról felnőtt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mindannyiunkban ott van a megbecsülés iráni vágy. Az, hogy szükség legyen ránk és meghallgatásra találjunk. Lelke mélyén még az a magának való ember is megértésre és boldogságra vágyik, aki azt hangoztatja, hogy engem nem kell szeretni.

Amikor egy párkapcsolatban felhagyunk azzal, hogy visszaigazoljuk, méltányoljuk és nagyra becsüljük a másikat, elvesszük tőle a fontosság és különlegesség érzését. Ez az ember természetéből fakadóan nem egy olyan dolog, amiről lemondana, ezért tudat alatt folyamatosan keresni fogja. Először "házon belül" akarja megkapni, de ha ott nem leli, körbe fog nézni nyíltabb terepen. Semmi felmentésre nem számítson a házasságtörő, de gyakran hallani történeteket, amikor a megcsalásnál másodrendű volt a csábító kiléte, az viszont, hogy megértésre talált nála, döntő jelentőséggel bírt.

Ne a vonzerőd határozza meg az önbecsülésedet Forrás: Dreamstime

Ugyanakkor az is igaz, hogyha mások elismerésétől várjuk a teljesség érzését, kiszolgáltatott helyzetbe kerülünk. Még a legjobb társ sem lehet a kizárólagos záloga a boldogságunknak.

Ha bármikor volt már olyan az életedben, hogy szerettél valakit, és olyan, hogy valaki szeretett, akkor te egy érző lény vagy. Ez estben viszont tiszteld magad annyira, hogy önmagadat is szereted. Méltányold a másik szeretetét, tetteit és erőfeszítéseit, de

ne a környezet visszaigazolása határozza meg az önbecsülésedet.

Azt majd megkapod. Ha mégsem, még mindig elgondolkodhatsz, hogy jó helyen vagy-e.

Tabuk nélkül a párkapcsolatról Forrás: Pilát Gábor

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.