Ezeket nézd meg idén nyáron a moziban!

film mozi szórakozás program
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A nyár nemcsak a napozás, az utazás és a strandolás ideje, de a mozizásé is, hiszen a nagy hollywoodi stúdiók előszeretettel időzítik erre az évszakra a fontos filmek bemutatóit. Összegyűjtöttük egy csokorba, milyen alkotásokra lesz érdemes idén betérni a hőségből a hűs mozitermekbe.

1. Koszorúslányok

A nyár rögtön egy igazi csajvígjátékkal indul, amire célszerű a barátnőkkel beülni, mert a férfitársak nem biztos, hogy tolerálni fogják, hogy a filmben minden egy esküvő megrendezése és a nők közti intrikák körül forog. A nálunk eddig kevésbé ismert komikusnő, Kristen Wiig alakítja a kicsit szétcsúszó életű főhősnőt, akit a legjobb barátnője megkér, hogy legyen koszorúslány az esküvőjén. Ez pedig csak elsőre hangzik könnyű feladatnak.

Magyarországi bemutató: június 9.


2. Super 8

Steven Spielberg a producere és J. J. Abrams (Lost, Alias, Star Trek) a rendezője ennek a misztikus thrillernek, melynek főszereplői egy kisváros tinédzserei. Miután a baráti társaság véletlenül rögzít a Super 8-as házi kamerájával egy furcsa vonatszerencsétlenséget a közelben, rejtélyes jelenségek fognak történni a városkájukban. A borzongás garantált a legnagyobb melegben is.

Magyarországi bemutató: június 16.

3. Mr. Popper pingvinjei

Jim Carrey vígjátékai vagy eszméletlenül viccesek, vagy eszméletlenül idióták, esetleg mindkettő. A gumiarcú komikus többször bolondozott már állatokkal (emlékezzünk csak Ace Venturára, az állati nyomozóra), ezúttal pedig pingvinekkel gyűlik meg a baja. Carrey egy sikeres üzletembert alakít a filmben, aki kénytelen lesz megosztani a lakását néhány frakkos madárral.

Magyarországi bemutató: június 23.

4. Larry Crowne

Tom Hanks ezúttal nemcsak a kamerák előtt, de mögött is szerepet vállalt ebben a filmben, amelyben magát és Julia Robertset rendezi a főszerepekben. A történet főhőse egy olyan középkorú férfi, aki elveszti az áruházi állását, és egy hirtelen ötlettől vezérelve beiratkozik egy főiskolára. Ott pedig találkozik egy kiábrándult, de annál szebb tanárnővel...

Magyarországi bemutató: június 30.

5. Harry Potter és a halál ereklyéi II. rész 3D

A film, amit valószínűleg senkinek nem kell bemutatni: minden idők egyik legjövedelmezőbb moziszériája a befejezéséhez ér ezzel a darabbal. Az utolsó Harry Potter-regényből dupla film készült, és most már akár három dimenzióban is nézhetjük majd, mi lesz a vége Harry és Voldemort halálos küzdelmének.

Magyarországi bemutató: július 14.

6. Vizet az elefántnak

Egzotikus közegben játszódó története és a főszerepeket alakító színészek miatt tűnik ígéretesnek ez a lírai szerelmes történet, melyben Robert "Alkonyat" Pattinson egy vándorcirkuszhoz csatlakozva szeret bele Reese "Dr. Szöszi" Witherspoonba, ezt azonban nem nézi jó szemmel a nő zsarnoki férje, akit Christoph "Becstelen brigantyk" Waltz alakít.

Magyarországi bemutató: július 14.

7. Verdák 2.

A nyár egyben az animációs filmek és a kasszarobbantó folytatások szezonja is, a Verdák 2. pedig mindkét kategória jeles képviselője (lehet). A világszerte hatalmas sikert elért első rész közkedvenccé vált főhősei, azaz Autóvilág élő kocsijai ezúttal már nemcsak a helyi, de a nemzetközi versenyeken is száguldanak.

Magyarországi bemutató: július 28.

8. Rossz tanár

Emlékszik valaki a Tapló télapó című filmre? Most mintha annak női párdarabja következne, melyben Cameron Diaz alakít egy olyan tanárnőt, aki iszik, füvezik, káromkodik, elalszik órán, és mellnagyobbításra gyűjt. Utóbbi cél érdekében azonban egy idő után be is kéne vágódnia a diákjainál.

Magyarországi bemutató: augusztus 18.

9. Cowboyok és űrlények

Meglehetősen bizarr párosítás egy filmben összehozni a vadnyugatot és az ufókat, de végül is miért ne sülhetne ki belőle valami jó? Pláne, ha olyan színészek alakítják az a Földet meghódítani készülő űrlényekkel szembeszálló pisztolyhősöket, mint Daniel Craig és Harrison Ford, sőt még a Dr. House-ból ismert Olivia Wilde is komoly szerepet kap a filmben.

Magyarországi bemutató: augusztus 25.

10. The Tree of Life

Az idei cannes-i filmfesztivál Arany Pálma-díjas alkotásának egyelőre még nincs hivatalos magyar címe, noha nem lepődnénk meg, ha végül Az élet fájaként futna a nyár végén a hazai mozikban. A film rendezője a legendás Terrence Malick (Az őrület határán, Mennyei napok), főszereplője pedig Brad Pitt. Az évtizedeken átívelő történet egy kisfiú felnövését, majd felnőtt életének buktatóit követi végig.

Magyarországi bemutató: augusztus 25.

Tippünk: Itt nézd meg a film előzetesét!




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.