Balaton Sound buli zenei fesztivál fesztivál szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Beindult a fesztiválszezon és a VOLT után máris itt a nyár egyik legdübörgőbb bulija, az 5. Balaton Sound, ahol a legnevesebb hazai zenekarok mellett nemzetközi sztár DJ-k és együttesek pörgetnek majd fel!

1. nap - július 7.

A világ egyik leghíresebb lemezlovasa a holland Tiësto, aki túllépett a különféle zenei stílusokon, és létrehozta a globális "Tiësto" műfajt. Több Grammy-jelöléssel, MTV-díjjal büszkélkedhet és fellépett a 2004-es athéni olimpia nyitóceremóniáján is. Olyan világsztároknak készített remixeket, mint pl. Justin Timberlake, Madonna, a Faithless vagy Moby. A világon több mint 7 millió rajongója van, dalait eddig közel 130 millióan töltötték le az egyik legnagyobb zenei portálon. Univerzális jelenség, ott a helyed a koncertjén!
Fellépés: Heineken Nagyszínpad, 22.00


Az electro, rock és breakbeat stílusokat keverő The Carbonfools a 2001-es Szigeten debütált, és azóta is folyamatosan koncerteznek. Fennállásuk óta olyan ismert bandáknak készítettek remixeket, mint a Noir Desir, a Kispál és a Borz vagy a Kimnowak. Az együttes frontembere a korábban modellkedő Fehér Balázs.
Fellépés: OTP Bank Színpad, 16.30


2. nap - július 8.

Az angol trip-hop nagyágyúja a bristoli Portishead. Első albumuk az egész világon hatalmas siker volt, majd a következő áttörés három évvel később történt a Portishead című albummal és a New York-i Filharmonikusokkal. Számtalan zenei díjat bezsebeltek, a világon több milliós rajongótáborral büszkélkedhetnek, különleges látvány- és hangzásvilágukat te is élvezheted majd.
Fellépés: Heineken Nagyszínpad, 22.00


Az egyik legkülönlegesebb stílusú hazai zenekart, az Erik Sumo Bandet Kiss Erzsivel 2004 végén az Amorf Ördögökből ismert Tövisházi Ambrus alapította. Második lemezük The Trouble Soup címmel 2009 végén jelent meg. A zenekar tagjai korábban olyan ismert előadók voltak, mint Harcsa Veronika, Fábián Juli vagy Dudás Zsombor. Ha szívesen kalandoznál az angol- és a halandzsanyelv furcsa világában, ne hagyd ki őket!
Fellépés: OTP Bank Színpad, 19.30


3. nap - július 9.

A brit elektronikus zene fenegyerekei, Karl Hyde és Rick Smith 1980-ban hozták létre az Underworld nevű formációt. Pályafutásuk eddigi csúcspontja kétségtelenül a Trainspotting című film betétdala, a Born Slippy és tavaly újra felkérte őket a film rendezője, Danny Boyle egy közös projektre. Utolsó, Barking című albumuk minden érzékszervet hipnotizál, így a Hyde-Smith páros belőled is kihozza a maximumot.
Fellépés: Heineken Nagyszínpad, 22.00


Budai
a magyar elektronikus szcéna egyik legjelentősebb DJ-je és szinte nem létezik olyan szinti-rajongó, aki ne ismerné. Első munkáját a véletlennek köszönheti, ahol neki kellett beugrania az egyik lemezlovas helyett. Ettől kezdve az országban minden rangosabb partihelyen zenélt, ő alapította meg a Free magazint és jelenleg producerként is tevékenykedik. Zenei sokoldalúságát rengeteg mixalbum tükrözi, népszerű vendége a legmenőbb külföldi kluboknak is és most neked nyomja a ritmust.
Fellépés: Burn Aréna, 22.30

4. nap - július 10.

David Guetta a világ legkeresettebb DJ-je, aki immár negyedszer tér vissza a Soundra. Páratlan tehetségét mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy elnyerte a 2010-es Grammy-n a legjobb elektro mixnek járó díjat, dalait 70 millión töltötték le, illetve 17 millió rajongó kíséri állandó figyelemmel. A "fun-lovin DJ" olyan világsztároknak készített remixeket, mint Madonna, Rihanna, Akon, vagy Kid Cudi, és a hírek szerint jelenleg az új albumán dolgozik. A francia fenomén játéka kihagyhatatlan a fesztiválon.
Fellépés: Heineken Nagyszínpad, 22.00


Elektronika, népzene, rap, tánc és fényjáték: ezt ígéri a 2002-ben alakult Balkan Fanatik, akik játszottak már a Jethro Tull, a Transglobal Underground és a Public Enemy előzenekaraként is. 2006-ban az Arash-sal közösen előadott Tike, Tike Kardi című daluk hatalmas sikerré vált, míg Repülj madár népdalfeldolgozásuk a 2011-es Magyarország imázsfilm aláfestő zenéje volt. A koncertélmény garantált!
Fellépés: OTP Bank Színpad, 16.30

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.