Jövő ősszel kerül mozikba Kathryn Bigelow bin Laden filmje

film mozi szórakozás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő októberben kerül a mozikba az Oscar-díjas Kathryn Bigelow Oszama bin Ladenről szóló filmje.  

A 2001. szeptember 11-i New York-i terrortámadás után az egyes számú közellenséggé vált terrorista vezér utáni hajszáról szóló produkciót a Sony stúdió forgalmazza.

Forrás: AFP
Forrás: AFP

Bigelow és Mark Boal forgatókönyvíró eredetileg fiktív sztorit akart forgatni, ám az élet átírta a forgatókönyvet: bin Ladent megölte a pakisztáni rejtekhelyét felfedező amerikai különítmény, így az alkotópáros némiképp módosította az eredeti szkriptet.

A film finanszírozását az Annapurna Pictures biztosítja. A produkciós vállalattól Megan Ellison csatlakozik Bigelowhoz és Boalhoz producerként. A film executive produceri munkája Greg Shapiróra hárul.

Bigelow, Boal és Shapiro a tavaly Oscar-díjat nyert A bombák földjén című háborús drámán dolgozott együtt. A forgatás még nyár végén elkezdődik - írta a The Hollywood Reporter online kiadványa (THR.com).

Forrás: MTI

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.