Kiesett a játékos, bár igaza volt a kvízműsorban

tévedés Vágó István ásvány Kvízjáték kieső szén
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Annak ellenére, hogy Vágó István nem ismeri el, Boros Márton egyértelműen jó választ adott az átVágó című kvízműsorban.

Átalakítunk! 30 kilót fogyott és bombanővé változott Zita! Kattints a galériáért!



,,Igaz-e, hogy a legkeményebb és a leglágyabb ásványnak egyaránt szén az anyaga?" Ez foglalkoztatja az embereket, mióta az átVágó című műsorban elhangzott. Boros Márton ugyanis kiesett a játékból, mert azt válaszolta: igaz az állítás, mivel a gyémánt és a grafit anyaga is szén. Vágó István szerint azonban a zsírkő a legpuhább, és az nem tartalmaz szenet.

rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence
rtlklub.sajtoklub.tv/Bársony Bence


Márton kedden elmondta a Borsnak, Vágó István millióktól fosztotta meg, mert nem fogadta el a helyes választ. A Magyar Földtani és Geológiai Intézet tudományos munkatársa, Papp Péter a következőkt vallotta a Borsnak: ,,A zsírkő (más néven talk) és a grafit egyaránt a legpuhább anyag. A zsírkő nem tartalmaz szenet, a grafit viszont szénatomokból áll. Vagyis a legkeményebb és a leglágyabb anyag is a szén módosulata" - mondta a szakértő.

Vágó azonban úgy érzi, félrecsúszott a vita, aminek már semmi köze az eredeti ­kér­déshez. ,,Egy kicsit mindketten leragadtunk a "legpuhább anyag"-nál. Én számtalan forrást hoztam fel annak ­bizonyí­tására, hogy melyek lehetnek ezek, Márton viszont egyet sem amellett, hogy a grafit a legpuhább" - vallotta a játékvezető. Azt még nem tudni, kompenzálják-e a kiesett játékost.

Tipp! Exkluzív képek a kíméletlen kritikusról! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.