Elhunyt Richard Lynch horror- és akciósztár

halál horror Richard Lynch
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Elhunyt Richard Lynch, aki félelmet ébresztő, sebhelyes arcával számos olyan horror-, illetve akciófilmben tűnt fel, mint a Halloween vagy a Tomboló terror.

Átalakítunk! Csipkerózsika lett Edinából. Kattints a galériáért!




AFP/Photo12
AFP/Photo12

Az ír szülőktől New Yorkban született Lynch előbb a tengerészetnél szolgált, majd színészi tanulmányai után a színpadon debütált. Első filmjét, a Cannes-ban díjazott Madárijesztőt 1973-ban forgatta. Később is rendszerint a gonosz, intrikus hősök megformálását bízták rá, többek között játszott A kis Nikitában és a Rob Zombie rendezte 2007-es Halloweenben. Több évtizedes pályafutása alatt televízió-sorozatokban is megismerhette a közönség, szerepelt többek között a Battlestar Galactica és a Galactica 1980 című szériákban, illetve a Starsky és Hutchban vagy a Gyilkos sorokban.

Lynch arca akkor sérült meg, amikor 1967-ben LSD hatása alatt felgyújtotta magát. A történtekről később nyíltan beszélt az LSD: The Trip to Where? című dokumentumfilmben. Rob Zombie szerdán Facebook-oldalán rótta le tiszteletét a színész előtt: "Nagyszerű volt együtt dolgozni Richarddal, tényleg mindent beleadott. Sohasem fogom elfelejteni, hogyan rémítgette a Halloween gyerekszereplőit." Lynch utolsó szerepét Zombie új filmjében, a még idén megjelenő The Lords of Salem című produkcióban játszotta.

Forrás: MTI

Tolvai Reni sokkolt a melleivel! Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.