Könnyű nyári programok egy fröccs mellé - Tippek júliusra

zene színház fesztivál koncert Programajanló
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Júliusban szinte minden hétvégén válogathatsz a jobbnál jobb zenei fesztiválok közül, és számtalan gasztro- és borfesztivált is rendeznek országszerte. A főváros helyett a vidéki kis- és nagyvárosoké, illetve a Balatoné a főszerep a hónapban - íme a Life.hu kedvencei.  

1. Budapest és környéke

Szentendrei Teátrum és Nyár 2012

Szentendre közel 150 programmal várja az oda érkezőket júliusban és augusztusban. Szabadtéri színházi előadások, filmvetítések, koncertek és kiállítások is szerepelnek a programban, de persze a gyermekekre is gondoltak a szervezők. Böngészd át a rendezvény weboldalát, és látogass el Szentendrére.

Időpont: június 29.-augusztus 26.
Helyszín: Szentendre, több helyszínen
Bővebb infó: http://www.szentendreprogram.hu/teatrum/index.html

Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál

Augusztus elejéig érdemes beiktatnod egy kirándulást a Vajdahunyadvárba, mert remek koncertekkel készültek a szervezők a következő hónapokra. Fellépnek többek között a Budapesti Vonósok, a Budapest Bár és a 100 tagú cigányzenekar. Az operett csillagai is kedveskednek majd a közönségnek egy remek összeállítással.

Időpont: július 12.-augusztus 9.
Helyszín: Vajdahunyadvár
Bővebb infó: http://www.vajdahunyad.hu/info.asp

Júliusi romantika - Esküvőtől válóperig

Ha te is szeretted a Csak szex és más semmi című filmben Schell Judit és Csányi Sándor párosát, akkor biztosan nem fogsz csalódni, ha jegyet váltasz az Esküvőtől válóperig című darabra, melyet Béres Attila rendezett. A téma persze a házasság, annak minden nyűgével és szépségével - látogass el a Tháliába júliusban!

Időpont: júliusban több este
Helyszín: Thália színház
Bővebb infó: http://www.thalia.hu/eloadasok/esk%C3%BCv%C5%91t%C5%91l-v%C3%A1l%C3%B3perig


Bryan Adams az Arénában

Bryan Adams közel harminc éve nyűgözi le zenéjével a nagyközönséget. A 2005-ös Anthology albumán 25 év 36 válogatott slágere szerepel, és reméljük, hogy a koncerten is felcsendülnek majd ezek a klasszikusok - szívesen meghallgatnánk az (Everything I do) I do it for You, a Summer of '69 és a Please Forgive me című számokat.

Időpont: július 29., 20:00
Helyszín: Papp László Budapest Sportaréna
Bővebb infó: http://www.budapestarena.hu/html/bryan+adams-347-kovetkezo_esemenyek.html

2. Vidék

Debreceni Nyári Színházi Esték

Ha rajongsz a színházért, és bárhová elutazol egy jó kis színdarabért, akkor júliusban a te városod Debrecen lesz! Könnyed, vidám, színvonalas előadások várnak - jegyet válthatsz többek között Neil Simon: Pletykafészek vagy Claude Magnier: Oscar című vígjátékára.

Időpont: június 20.-július 13.
Helyszín: Debrecen, több helyszínen
Bővebb infó: http://portal.debrecen.hu/kultura/kulturalishirek/deszinest_kulturalishirek.html

Agria Nyári Játékok

Júliusban nem csak az ízletes borok miatt érdemes Egerbe utazni! A magyar történelmi városban a következő hetekben az operetteké, a történelmi musicaleké és a táncos előadásoké lesz a főszerep. Koncertekben sem lesz hiány - fellép többek között Demjén Ferenc, Roby Lakatos és a 60 fős ukrán állami népi együttes is.

Időpont: június 27.-augusztus 15.
Helyszín: Eger, több helyszínen
Bővebb infó: http://www.agrianyarijatekok.hu/esemenynaptar/agria-nyari-jatekok-2012/


Bor & Sajt Fesztivál

A bor és a sajt a legtöbbször együtt járnak. A július eleji fesztivál célja az, hogy minél többen megkóstolhassák a vidék jellegzetes borait, és hazánk kevésbé ismert sajtkészítői is bemutatkozhassanak. A pompás ízeket remek koncertekkel fűszerezik a szervezők: fellép többek között Tóth Gabi, a Magna Cum Laude és a Csillag születik idei győztese, Mészáros Árpád Elek is.

Időpont: július 6-8.
Helyszín: Soltvadkert
Bővebb infó: http://www.vadkert-fesztival.hu/

VII. Verébfesztivál

Ha nincs kedved a tömeghez és a méregdrága belépőkhöz, akkor nézz körül a kis hazai zenei fesztiválok palettáján! A csornai Verébfesztiválon rengeteg ismert magyar együttes fog fellépni. Ott lesz többek között a Supernem, az Alvin és a Mókusok és a Vad Fruttik is.

Időpont: július 26.-28.
Helyszín: Csornai termálfürdő és camping
Bővebb infó: http://www.verebfeszt.hu/

3. Irány a Balaton!

Siófoki Nyári Esték

A Balaton legpörgősebb városában két hónapig pompás színdarabok és koncertek szórakoztatják a napozásban és fürdésben elfáradt közönséget. Fellép a Kesh zenekar és Harcsa Veronika is, lesznek retróbulik, Udvaros Dorottya és Dés László is koncertezik, a gyerekeknek pedig Halász Judit kedveskedik egy pompás előadással.

Időpont: július 1.-augusztus 24.
Helyszín: Kálmán Imre Kulturális Központ
Bővebb infó: http://www.kulturkozpont-siofok.hu/

Tihanyi Szabadtéri Játékok

Ha még nem jártál Tihanyban, a Balaton egyik legszebb szegletében, akkor ezen a nyáron pótolnod kell az elmaradásodat. Augusztus végéig ugyanis fergeteges programokkal vár a gyönyörű fekvésű város. A legismertebb magyar színészek előadásai mellett koncertezik a Csík zenekar, a Magna Cum Laude és a Budapest Bár, de mellettük Feke Pál és a Vastag testvérek is énekelnek majd.

Időpont: július 6.-augusztus 25.
Helyszín: Tihany
Bővebb infó: http://www.tihany.hu/index.php/hu/


Balatongyöröki Borfesztivál

Július második felében Balatongyörökön lesz borfesztivál, ahol lehetőséged van megkóstolni a környék legfinomabb szőlőnedűit. Utcabál, koncertek és gyermekműsorok is színesítik a rendezvény palettáját. Július 21-én, szombaton fellép az első X-Faktor sztárja, Takács Nicolas is.

Időpont: július 19-23.
Helyszín: Balatongyörök
Bővebb infó: http://www.balatongyorok.hu/hirek/



Amikor leszáll az éj... akkor indul a LifeNight!

Kíváncsiak vagytok, milyen az, amikor egy kicsit bujábbak, perverzebbek és szabadszájúbbak vagyunk, a pasik pedig végre elárulják, hogy hogyan szeretik? Akkor gyere, ismerd meg a titkos énünket!

Ezekkel a témákkal várunk téged ma este 22.00 után a Life.hu-n!





Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.