Szinetár Dóra: "Néha annyira hiányzik a régi, hosszú hajam"

Fotó: Mudra László, Margitay Klára/Life.hu -
haj Operettszínház Szinetár Dóra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Két és fél év kihagyás után januárban tért vissza az Operettszínházba Szinetár Dóra, aki hosszú hajjal hagyta el a teátrumot, most pedig rövid, fiús frizurát visel. Vajon hajviseletében is visszatér a régihez? Megkérdeztük.

Szinetár Dóra tavaly nyáron, húsz év hezitálás után szánta rá magát, hogy levágassa rövidre a haját. Akkor úgy nyilatkozott, egy belső késztetés hajtotta, hogy valami mást csináljon, mint amit korábban. Új stílusú dalokra vágyott, megjelenésében pedig szerette volna megmutatni azt a vadóc oldalát is, ami a személyiségének része volt mindig is, csak eddig nem engedte felszínre.

Fotó: Mudra László, Margitay Klára/Life.hu

„Elkezdtem növeszteni a hajamat, majd meglátom, hogy sikerül-e újból hosszú frizurát viselnem. Egy hónapból 29 napon át imádom, hogy rövid, de egy napon annyira hiányzik a régi, hosszú hajam. Ilyenkor úgy döntök, hogy nem vágatom le soha többet. Többen előre figyelmeztettek, hogy ha valamennyit már nő, mondjuk a fülemig ér, akkor egészen biztosan hirtelen felindulásból majd újból visszavágatom. Kíváncsian várom, mikor jön ez a pillanat, most épp a növesztési fázisban vagyok” – nevetett Dóra, aki nyáron a Szegedi Szabadtéri Színpadon a Tévedések vígjátéka című darabban is fellép. A fővárosban pedig az Operettszínházban szerepel az Én és a kisöcsém című operettben.

Szerinted melyik haj áll jobban Dórának?

„Van egy csomó olyan, professzionális dolog, amit máshol nem lehet megtalálni, csak az Operettben. Az élő zenekar az árokban és a színpadtechnika is olyan, ami kevés helyen adott. Ráadásul itt elővesznek olyan darabokat is, amiket nagyon szeretek, s amit talán máshol nem játszanának. Ha az embert ide hívják, akkor arra nem mond nemet. Ugyanakkor tévés szereplésre is érkeznek felkérések, van, amit elvállalok, van, amit nem. Már eljutottam arra a pontra, hogy tudom, a két gyerekem és a privát életem mellett mennyi munkára van szükségem lelkileg és minden más szempontból. Épp ezért csak olyan dolgokat szeretnék elvállalni, amiben látok fantáziát. A József Attila Színházban a Cigánykerék című musicalben is játszom, ahol bár nincs élőzene, mégis imádom. Az eredeti előadáson nőttem fel. A gyerekkorom része volt az a muzsika, a csodálatos történet. Kis szerepet játszom, mégis nagyon fontos számomra. Van egy saját szűröm, ma már tudom, hogy mi az, amire szükségem van és mi az, amire nincs" - tette hozzá Dóra, aki szívesen szülne párjának, Makranczi Zalánnak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.