Megvan 2015 madara: a fostos bugybóka

Forrás: Wikipédia -
Az év madara választás állat szavazás kecsege madár hal Magyar Haltani Társaság Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület idén is megválasztotta az év madarát: idén – immár harmadszorra – ismét a búbos banka, népies nevén fostos bugybóka lett.

Megvan 2015 madara. A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) 1979-ben indított programja keretében évről évre megválasztja az „Év madarát," amely idén immár harmadszorra a búbos banka lett.

Forrás: Wikipédia

Az interneten megszavazott madár, amely 1989-ben és 1990-ben is volt már a megtisztelő cím tulajdonosa, remekül idomult az ember közelségéhez. Fák és odúk hiányában akár kő- és farakásban, tetőcserepek alatt, járműroncsban és a talajon vagy ahhoz közel eső helyen is képes fészket rakni.

Utóbbi miatt veszik hasznát a nagyobb fiókák védekező képességüknek: a legkevésbé sem lennénk a betolakodó ellenségei, akiket vészhelyzetben bűzös ürülék fröcskölésével ijesztenek el. Innen kapta ered sokat mondó népi neve, a fostos bugybóka is.

Megvan az év hala

Nem csupán madara lett 2015-nek, hanem hala is. A Magyar Haltani Társaság idén a kecseget választotta meg az év halának.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.