Gyászol Hollywood! Elhunyt a Keresztapa sztárja

Forrás: UIP Dunafilm -
halál Alex Rocco színész
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenkilenc éves korában elhunyt Alex Rocco amerikai színész, aki leghíresebb alakítását A Keresztapa első részében nyújtotta.

A Variety tájékoztatása szerint Francis Ford Coppola 1972-es, három Oscar-díjas gengsztereposzában Rocco játszotta Moe Greent (a karaktert Bugsy Siegel inspirálta), a Las Vegas-i kaszinófőnököt, aki többek között azzal húzta ki a gyufát Michael Corleonénél, hogy mások szeme láttára pofozta fel az öccsét, Fredót, mert az "a pincérlányokat dugta a raktárban, kettesével, a vendégek meg ott voltak ital nélkül".

Alex Rocco a Keresztapában. Forrás: UIP Dunafilm

A filmvégi nagy leszámolásban emlékezetes módon gyilkolták meg: masszázs közben lepte meg Al Neri bérgyilkos, és a szemüvegén keresztül lőtte fejbe Greent - írja az Origo.

"Tudod, ki vagyok én? Én vagyok Moe Green! Én már akkor a szakmában voltam, amikor te még az ágyba pisáltál!" - Alex Rocco A Keresztapa című filmben.

Fél évszázados karrierje során Rocco több mint 160 filmben és tévésorozatban játszott. Szerepelt például az Eddie Coyle barátai című kiváló gengszterfilmben, A kaszkadőr című hollywoodi drámában Peter O'Toole partnere volt, illetve feltűnt az Ágyúgolyófutam második részében is. A Szóljatok a köpcösnek!-ben ő volt Ray Bones (Dennis Farina) főnöke, a Nyomul a bandá-ban Tom Hanks rendezte.

Filmes munkái mellett számos tévésorozatban is játszott, például a Kojak-ban, a Starsky és Hutch-ban, a Walker, a texasi kopó-ban, néhány évvel ezelőtt a Bűnös Miami-ban, a Sikersorozat című szitkom két epizódjában pedig Matt LeBlanc apját alakította.

Alex Rocco fogadott fia Marc Rocco rendező volt, aki olyan filmeket jegyzett, mint Az őrület fészke című tárgyalótermi dráma Gary Oldmannel és Kevin Baconnel, és a Bárhol ér a reggel, amiben Will Smith élete első drámai alakítását nyújtotta. Marc Rocco két filmben is rendezte édesapját (Jelenetek az aranybányából, Álom, édes álom), 2009-ben halt meg, 46 éves korában.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.