Már zongorázhatsz is a budapesti repülőtéren

zongora utazás Ferihegy Liszt Ferenc repülőtér
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Liszt  Ferenc repülőtér utasforgalmi területére kiállított zongorán bárki játszhat, aki éppen arra jár. Az akció célja pusztán a szórakoztatás és egy lehetőség, amivel az utasok kellemesebben tölthetik el az időt, amíg a repülőjáratra várakoznak a Airport 2B Terminálján.

A zongora a következő hónapokban a nap 24 órájában rendelkezésre áll az utasok számára a B12-es beszállókapu szomszédságában és minden vállalkozó szellemű – de leginkább zenei vénával is rendelkező – utast vár, aki a járat indulása előtt eljátszana egy-két darabot a saját repertoárjából. Az ehhez hasonló kezdeményezés Európa-szerte ismert, már több városban, például Londonban, Párizsban, Athénban vagy Prágában is hajtottak végre sikeres akciót reptereken és pályaudvarokon kihelyezett közösségi hangszerekkel.

Forrás: Richard Galyas

„A megvalósítás célja, hogy hozzájáruljunk a reptér egyediségéhez, hogy az utasok jobban érezzék magukat és hogy bárki, aki késztetést érez és tud zongorázni, az leülhessen és eljátszhassa kedvenc gyerekkori darabját vagy valamelyik slágert.” – mondta el az egyik ötletgazda Pál Kata, a Rotary Club Budapest Center alelnöke.

„Biztos vagyok benne, hogy a terminálon időnként felcsendülő dallamok vidám pillanatokat szereznek majd a repülőtéren naponta megforduló több ezer ember számára, hiszen a zene jobb kedvre derít és kellemesebbé tudja tenni a várakozók idejét és a reptér hangulatát is"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.