Nemes Jeles László elismerés Saul fia
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kettős magyar sikerrel zárult a szarajevói filmfesztivál: Nemes Jeles László Saul fia című alkotása a játékfilmes zsűri különdíját nyerte el, míg a dokumentumfilmes mezőnyben Almási Tamás Tititá című alkotása a nemzetközi zsűri különdíját kapta.

A balkáni térség legfontosabb nemzetközi filmes eseménye, a szarajevói filmfesztivál szombat este ért véget. Nemes Jeles László Clara Royer társ-forgatókönyvíróval együtt személyesen vette át a zsűri különdíját a szarajevói nemzeti színházban. A rangos elismerés tízezer eurós pénzjutalommal járt - derül ki az Origo cikkéből.

Nemes Jeles László. Fotó: Pozsonyi Janka

A Röhrig Géza főszereplésével, a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült Saul fia a májusi cannes-i filmfesztiválon megkapta a zsűri nagydíját és többek közt a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) díját is. Nemes Jeles László filmje júniustól látható a magyar mozikban, és már több mint 80 ezren váltottak rá jegyet.

Szarajevóban egy másik magyar alkotást is díjaztak. A dokumentumfilmek között Almási Tamás legújabb alkotása, aTititá nyerte a nemzetközi zsűri különdíját. A film Anti, a 18 éves, fanatikus gitáros történetén keresztül vizsgál olyan kérdéseket, hogy mi kell ahhoz, hogy megvalósíthassuk álmainkat, és hogy mi is tesz valakit jó zenésszé. Gratulálunk az elismeréshez!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.