Egy teljes zenekar meghalt autóbalesetben - most ők vezetik a brit toplistát

Forrás: Twitter/John Olsson -
posztumusz Viola Beach autóbaleset
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A Viola Beach nevű indie zenekar összes tagja meghalt februárban egy autóbalesetben. Posztumusz megjelent albumuk most a brit lemezeladási lista élére került.

A fiatal brit zenészekből álló együttes bemutatkozó albumát a tagok családja adta ki. A kilenc dalt tartalmazó, a zenekar nevét viselő lemez stúdióban rögzített, illetve koncertfelvételekből válogat.

Forrás: Twitter/John Olsson

A zenekarnak négy tagja volt: az énekes Kris Leonard, a gitáros River Reeves, a basszusgitáros Tomas Lowe és a dobos Jack Dakin. Mind a négyen egyszerre haltak meg, mikor autójuk majdnem 25 métert zuhant egy autópálya hídjáról Stockholm közelében. Velük utazott a menedzserük, Craig Tarry is, aki szintén meghalt a balesetben. A zenekar egy zenei fesztiválra ment ki Svédországba, és másnap már Nagy-Britanniában adtak volna koncertet, nem sokkal később pedig az USA-ba utaztak volna.

Finn Reeves, a gitáros testvére az album sikerével kapcsolatban azt mondta BBC-nek, hogy a fiúk nagyon izgatottak lennének az első hely miatt, amiért keményen megdolgoztak.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.