Donald Trump nyerte az elnökválasztást

Forrás: AFP/Jeff Kowalsky -
Hillary Clinton Amerika Donald Trump elnökválasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A közvélemény-kutatások eredményeivel ellentétben  nem Hillary Clinton költözhet majd be a Fehér Házba. Már biztos, hogy Donald Trump nyerte az amerikai elnökválasztást.

Sokan már gratuláltak is Donald Trumpnak, Hillary Clinton pedig el sem indult a szállodájából, hogy megtartsa beszédét. Helyette kampányfőnöke intézett pár szót a híveikhez. "Hosszú kampány volt, bár sokat kellett várni, de még tudtok várni. Minden szavazatot meg kell számolni, és minden szavazat számít" - mondta John Podesta, majd mindenkit hazaküldött, nem ismerték el a vereséget.

Forrás: AFP/Jeff Kowalsky

Ezzel szemben Donald Trump már rengeteg gratulációt begyűjtött, többek között a házelnök és Marine Le Pen, a francia Nemzeti Front vezetője is gratulált neki.Ő lett Amerika 45. elnöke. Hillary Clintonnal ellentétben Donald Trump megtartotta beszédét.– írja az Origo.

Trump beszéde a győzelem után:

"Hillary keményen dolgozott ezért az országért és ezért mindenki nagy hálával tartozik neki. Minden republikánushoz, demokratához és függetlenhez szólok, ideje összefogni és egységet teremteni. Azokhoz szólok akik nem rám szavaztak, mert hát volt néhány ilyen is, segítsetek, mutassatok utat, hogy együtt dolgozhassunk és egyesíthessük nagyszerű országunkat. Olyan jó elnök akarok lenni, amennyira csak lehetek. Imádom ezt azt országot."- írja a Daily Mail.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.