Elhunyt John Hurt angol színész

Forrás: AFP -
haláleset John Hurt meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hetvenhét éves korában elhunyt John Hurt Golden Globe- és BAFTA-díjas angol színész.

John Hurt londoni otthonában halt meg pénteken. Hasnyálmirigyrákban szenvedett - közölte szombatra virradóra a színész ügynöke, Charles McDonald.

Elhunyt John Hurt Forrás: AFP

John Hurt ötven évet felölelő színészi pályafutása során több mint kétszáz filmben és tévéfilmben szerepelt, köztük több ismert hollywoodi produkcióban is láthatták a nézők, játszott a többi között A nyolcadik utas: a Halál és az Űrgolyhók című filmben is. Az Éjféli expresszben nyújtott alakításáért Golden Globe- és BAFTA-díjat kapott, két évre rá pedig ismét megkapta a BAFTA-díjat Az elefántember címszerepéért. Mindkét szerepért Oscar-díjra is jelölték.

Az utóbbi időben többek között a Harry Potter-sorozatban alakította a varázspálca-készítő Ollivandert, szerepelt az Oscarra jelölt Suszter, szabó, baka, kém című filmben, és láthatta a közönség V mint vérbosszú vagy az Indiana Jones és a kristálykoponya királysága című filmekben is.
2012-ben a filmművészethez való rendkívüli hozzájárulásáért megkapta a Brit Film- és Televíziós Akadémia (BAFTA) életműdíját.




Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.