Több megyében is riasztást adtak ki az eső miatt

Fotó: Polyák Attila - Origo -
front időjárás riasztás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan érkezik a hidegfront, és rá is nyomja a bélyegét az egész hétvégénkre. 

Pénteken, azaz a mai napon hidegfront érkezik hazánkba, aminek köszönhetően országszerte záporokra, zivatarokra kell számítani. Helyenként az esőzés mellett viharos széllökésekre is lesznek. A hőmérséklet 21-24 fok között alakul.

Szombaton észak felől erősen megnövekedhet a felhőzet, és a keleti, valamint a középső tájakon záporok alakulhatnak ki. Az ÉNy-i szél viharossá fokozódik, a hőmérséklet pedig tovább csökken: 20 fok körüli értékre kell számítani.

Intenzív esőzésre kell számítanunk a hétvégén
Képünk illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

Vasárnap változó időjárásra készülhetünk. Erősen felhős égboltra főleg keleten kell számítani, elszórtan záporok is kialakulhatnak. A hőmérséklet a hajnali órákban 10 fok körül alakul, de délutánra akár 24 fokra is felkúszhat a hőmérő higanyszála - írja a Köpönyeg.hu

Az Országos Meteorológiai Szolgálat elsőfokú riasztást rendelt el Pest, Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Komárom-Esztergom, Nógrád, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Jász-Nagykun-Szolnok, Tolna, Vas és Veszprém megyére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.