Meghalt Tobe Hooper amerikai horrorfilmrendező

Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Frazer Harrison -
Tobe Hooper meghalt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Meghalt 74 éves korában Tobe Hooper, A texasi láncfűrészes mészárlás rendezője - írta amerikai lapértesülések nyomán a BBC hírportálja.

A horrorfilmes a kaliforniai Sherman Oaksban hunyt el - idézte a Variety.com a Los Angeles megyei igazságügyi orvosszakértőt, aki további részleteket nem közölt a halálozásról.

Hooper leghíresebb munkája, a túlméretezett konyhai eszközökkel támadó kannibálcsaládról szóló, 1974-es A texasi láncfűrészes mészárlás, majd a Halálbarlang című folytatás (1986) kultikussá vált a horrorrajongók körében. Ő rendezte továbbá a Poltergeist - Kopogó szellem című mozit, valamint számos tévésorozatot, köztük az 1979-es A gonosz házát, mely egy Stephen King-regényen alapszik.

Meghalt Tobe Hooper Forrás: Getty Images/AFP/2006 Getty Images/Frazer Harrison


A texasi születésű Hooper főiskolai tanár és dokumentumfilmes operatőr volt, mielőtt a kevesebb mint 300 ezer dollárból (76 millió forint) forgatott láncfűrészes horrorral betört volna a filmes élvonalba.
Bőrpofától, a főszereplőtől és kiéhezett családtagjaitól mozijárók egész nemzedéke rettegett, a kritikusok pedig azért csodálták, mert a műveiben a horrort leginkább a nézők fantáziájára bízta.
Az 1982-ben bemutatott Poltergeist szintén hatalmas sikert aratott, későbbi mozis és tévés produkciói kevesebb visszhangot keltettek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.