Rengeteg pénzt kereshetsz, ha hiányszakmát választasz

Fotó: Bielik István - Origo -
pénz hiányszakma szakma fizetés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Hamarosan kiderülnek a felvételi ponthatárok, ám akkor sem kell elkeseredni, ha valaki nem vettek fel a felsőoktatásba, hiszen számos szakma, OKJ-s képzés közül választhat. Most azt is megtudhatjuk, melyek a legjobban fizető szakmák.

A Pénzcentrum.hu összeszedte, milyen OKJ-s képzéseket érdemes választani, ha valakinek nem sikerült bejutnia a vágyott felsőokatatás intézménybe. Cikkükben rávilágítottak néhány szakmára, melynél igencsak hamar megtérül a tanulásba fektett pénz.

"A bértáblánk bruttó 190 ezer forintról indul, erre jönnek rá a délutános, éjszakás pótlékok és az egyéb juttatások. Nálunk most bruttó 265 ezer forint körül van egy olyan, főként a gyártósoron dolgozó kolléga alapbére - kompetenciapótlékkal együtt -, aki semmilyen extra tudással nem rendelkezik. A nagyon szakképzett fizikai munkavállalók, például egy CNC-s, bére pedig megközelíti az 500 ezer forintot" - tudatta a Pénzcentrummal Urbán Anita, a Grundfos Magyarország Gyártó Kft. HR vezetője.

Az asztalosokból is hiány van Fotó: Bielik István - Origo

De említik még a hiányszakmák között a CNC programozót, az asztalost, ácsot, asztalost, épület- és szerkezetlakatost, gépgyártástechnológiai technikust, gépi forgácsolót, kőművest, hegesztőt, ipari gépészt, péket, szerszámkészítőt, női szabót, villanyszerelőt.

Úgy látják, a tandíjak összege gyorsan megtérül, hiszen néhány álláshirdetésben az asztalosokat nettó 170-400 ezer forint fizetésért is várják.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.